Vitaminok a kozmetikumokban – B3-vitamin

A B3-vitamin vagy más néven niacin, niacinamid és nikotinsav egy vízoldékony vitamin, elsődlegesen a szép és egészséges bőrért felel. Nagyobb mennyiségben megtalálható a gombákban, élesztőben, gabonamagvak külső héjában, húsokban, májban, vesében.

Elengedhetetlen a sejtekben folyó energiatermeléshez és az ingerületátvivő anyagok termeléséhez. Serkenti a kollagénszintézist és így véd a bőr öregedése ellen. Hiánytünete a pellagra nevű, szárazsággal, kirepedezéssel, pikkelyes vagy korpaszerű hámlással együtt járó betegség. Kozmetikai szempontból a seborrheás, gyulladásra hajlamos bőr kezelésénél alkalmazzuk. Fokozza a bőr anyagcseréjét és az anyagok felszívódását.

Összességében a legfontosabb bőrre gyakorolt hatása a bőr legfelső rétegében zajlik, ugyanis csökkenti a bőr természetes vízvesztését, valamint pigmentfolt és szeplő halványító  hatással is rendelkezik. Képes a mélyebb barázdákat kisimítani és növelni a bőr rugalmasságát. Az érzékeny, irritált bőr kezelésénél is ideális, mivel megszűnteti a bőrirritációkat és a kipirosodást.

Kedvenc B3-vitaminos kozmetikumaink

 

 

yellow rose dark spot fader YELLOW ROSE DARK SPOTS FADER SZÉRUM
Egyedülálló, innovatív bőrfehérítő készítmény a legújabb és leghatékonyabb hatóanyagokkal. Jelentősen csökkenti a bőrszín egyenetlenségeit, valamint a hiperpigmentáciot, a nap, az akné, a bőrsérülések és a kor által okozott pigmentfoltokat, javítja a bőr egységes tónusát. Alkalmazható az arc, a kéz, a test bőrére és minden bőrtípusra.
MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>
BIELENDA SKIN CLINIC PROFESSIONAL - AKTÍV KORRIGÁLÓ SZÉRUM BIELENDA SKIN CLINIC PROFESSIONAL – AKTÍV KORRIGÁLÓ SZÉRUM
Az aktív korrigáló szérum hatékonyan kezeli az aknés, tisztátalanságra hajlamos, kombinált, zsíros, fénylő, szürkés árnyalatú, tág pórusú, pigmentfoltos bőrt. Finoman hámlasztja, miközben összehúzza  a pórusokat és halványítja az elszíneződéseket. Csökkenti  a ráncokat, puhábbá, hidratálttá, feszessé teszi  a bőrt.
MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>