TOP5 bőrkárosító tényező

Bőrödet naponta többszáz olyan külső és belső hatás érheti, amely az öregedéséért és állapotának romlásáért felelős lehet, nyomot hagyhat rajta. Ha rohanó, városi életet élsz, akkor ez méginkább így van. Tudd meg, a stresszen, a kialvatlanságon és a nem megfelelő minőségű kozmetikumokon kívül mi számít igazán bőrkárosító tényezőnek az életedben.

Cukor

Kívül és belül egyaránt mérgez. Nem elég, hogy a túlzott cukorfogyasztás felelős a diabéteszért, az elhízásért és akár a rákért is részben, a bőrödnek sem használ. Rontja a kollagéntermelést, ezáltal a bőr a kívántnál hamarabb veszít feszességéből. A sárgás bőrszínért és egyes elszíneződésekért is a felhalmozódott cukor tehető felelőssé.

Dohányzás

Ugye nem mondunk újat, hogy a füst oxigént elvonó, dehidratáló  és vitamingyilkos hatásai nem csak belül, de kívül is érvényesülnek? Nem csak a kellemetlen szag vagy az elszíneződés lehet intő jel, hogy rossz úton jársz, hanem a korai ráncok megjelenése is, főleg a dohányzás által érintett területeken: száj, orr, szemek, kezek és még sorolhatnánk…

Alkohol

Fontos a mértékletesség! Egy nőnek egyébként sem tanácsos mértéktelenül alkoholt fogyasztani, hát még, ha bőre szépségét is szeretné megőrizni! Az alkohol vízelvonó hatását biztosan jól ismered, a másnaposság szomjúságérzete és az ajkak kiszáradása ere utal. De nem csak belsőleg tűnteti el a vizet, a túl sok alkoholt tartalmazó kozmetikumok (pl. : arctonikok) csúnyán kiszáríthatják és repedezetté tehetik a bőrt, főként az arra érzékenyek esetében.

Víz

A víz alapvetően jóbarát, ha sokat fogyasztasz belőle (így belülről hidratálsz) de ellenségeddé is válhat, ha bőröd a dehidratáltság tüneteit mutatja. Ha hirtelen a szem környékén vagy a száj területén ráncosabbnak, gyűröttebbnek, apró redőkkel tarkítottnak tűnik a bőröd, máris és gyanakodhatsz a víz hiányára. A víz hőmérséklete sem elhanyagolható: a túl meleg vizes fürdés és arcmosás  eltávolítja a bőrt védő lipidréteget és fakóvá, pillanatok alatt szárazzá varázsolja azt.

Napsugarak

Nem mondhatjuk el elégszer, mennyire károsak a nap sugarai és azt sem, hogy ez nem azonnal látszik, hanem idővel egyre erősebben mutatkozik meg. Az öregítő UVA sugarak egészen a bőr legmélyebb rétegeiben hatnak, ezért fokozottan érdemes odafigyelni még enyhe (téli) napsütés esetén is a fényvédelemre, mely lehetőleg magas faktorszámú, jó minőségű legyen!

Ha úgy érzed bőrödet a fenti káros tényezők érték, nézz körül legkedveltebb bőrregeneráló termékeink között: