TIPPEK  A NYÁRI KOZMETIKUMOK KIVÁLASZTÁSÁHOZ

Csakúgy, mint a téli időszakban, nyáron is fokozott törődést igényel bőrünk az extrém időjárási viszontagságok miatt. Ami az arcápolási rituálénkat illeti, oda kell figyelnünk néhány apró dologra, beleértve a piperéink összetevőinek listáját!

Ajánlott hatóanyagok:

  • Aloe kivonat: Elősegíti a bőr regenerálódását, hámképző hatású, kiváló napozás után!
  • Búzavirág: Nyugtatja a bőrt és visszaadja annak ragyogását!
  • Uborka: Hűsít, összehúzza a pórusokat, mattítja a fénylő részeket!
  • Lime: Frissít, antibakteriális hatású, enyhíti az irritációkat!
  • Betain: Biztosítja a bőr optimális nedvességszintjét!

Arctisztítás

Mindenki tapasztalta már, hogy a nagy melegben az arcbőr gyorsabban izzad, zsírosodik, ezért a szennyezőanyagok és a por könnyebben megtapadnak rajta, eltömítve ezzel a pórusokat! Az arc alapos tisztítása tehát nagyon fontos ebben az időszakban!

Ha lehet, kerüljük a radírozást napozás előtt és után, mivel megsérül a felső hámréteg és a bőr nem tud megfelelően védekezni a káros sugarak ellen.

Válasszunk gyengéd lemosókat, amelyek kíméletesen távolítják el a szennyeződéseket!

Tonizálás

Erről semmiképp nem szabad elfelejtkeznünk, mivel a forró levegő, a sós, vagy klóros víz kiszáríthatják arcbőrünket. A tonizálással visszaadjuk bőrünk nedvességtartalmát és csökkentjük az irritációkat. Ügyelnünk kell arra, hogy tonikunk összetevői között bőrnyugtató hatású anyagok is szerepeljenek!

Hidratálás

Nyáron könnyebb állagú krémet válasszunk a tökéletes felszívódás érdekében! Kerüljük a zsíros, testesebb készítményeket és fogyasszunk sok vizet a belső hidratálás kiváltására. Arckrémünk kiválasztásánál tartsuk szem előtt, hogy ne csak hidratáló, de hűsítő hatással is rendelkezzen! A fokozott faggyútermelés miatt, ilyenkor érdemes mattító, pórusösszehúzó készítményt választani.