A pihe puha pillák receptje

Sajnos kevesen tudhatnak magukénak hosszú és dús szempillákat, de ha mégis, a sok külső tényező hatására rongálódnak, veszítenek a rugalmasságukból, rosszabb esetben letöredeznek. Ezért rendkívül fontos a megfelelő és mindennapos ápolás, amihez a következő lépéseket mindenképp érdemes betartani:

Csínján a sminkkel!

Ahogy az arcbőrünk, úgy a szempilláink is igénylik olykor a pihenést. Tarts időnként sminkmentes napot és hagyd őket fellélegezni, hidd el meghálálják majd! Ha sminkelsz, lefekvés előtt mindig alaposan távolítsd el a festéket, így megmented magad attól, hogy reggel kesze-kusza, töredezett pillákkal ébredj. Olyan sminklemosót válassz, amely gyengéd a bőrödhöz, kíméli a szempilláidat és mindezek mellett ápoló összetevőket is tartalmaz.

  • Itt elárulunk egy titkot! De csak akkor, ha megígéritek, hogy elmondjátok mindenkinek! 😉 Épp tesztelünk egy csodás micellás lemosót, ami védi és ápolja a pilláitokat! 😉 Eddig jól teljesít, így valószínű, hogy hamarosan Ti is kipróbálhatjátok!

Extra ápolás

A szempillák mindennapos ápolásához legmegfelelőbbek a növényi olajok, melyek gazdagok egyrészt telítetlen zsírsavakban, másrészt A-, és E-vitaminban, ennek köszönhetően tökéletesen ápolják a szálakat. Bevonatot képeznek a pillákon, így segítenek megtartani a természetes szerkezetüket és rugalmasságukat. A ricinus-, jojoba-, vagy argán olaj egyaránt erre alkalmas ápolószer. Próbáld este, lefekvés előtt felvinni az olajat és hagyd rajta egész éjszaka, hogy a vitaminok és tápanyagok kellőképp felszívódjanak.

Speciális törődés

Ha nem csak ápolni akarod őket, hanem a növekedésükre is szeretnél hatni, válassz speciális szempillanövesztő készítményt.