Elmondjuk, miért ne tedd

Bizonyára sokan találkoztatok már az edzőteremben olyan „fitnesslady”-vel, aki tetőtől talpig sminkben edzett. Lehet, hogy a látvány tökéletes volt, de a bőrben lejátszódó folyamatok láthatatlanok, viszont annál nagyobb kárt tudnak okozni.

Lássuk, mi is történik ilyenkor:

A smink úgynevezett fedőréteget képez a bőrünkön, ami nem engedi távozni az izzadtságot –mert ha rendesen edzünk, ugyebár izzadunk- szép lassan eltömítve ezzel a pórusokat és már meg is történt a baj. Az arra hajlamos bőrűeknél könnyűszerrel alakulhatnak ki mitesszerek, pattanások.

Miért ne viselj sminket edzés közben?
  • Mert nagyon sokat ártasz vele a bőrödnek!
  • Azon kívül, hogy ártalmas, a lefolyt smink nem nyújt túlságosan szép látványt. Hidd el álmaid lovagja is jobban fog értékelni egy kipirosodott pofit, mint egy alapozótól foltos, szempillaspirál darabokkal díszített arcot. Legyen szó bármilyen minőségi sminktermékről, a vízálló festék sem bírja az izzadtságot.
  • Mert akadályoz az edzésben. Ha arra kell ügyelned, hogy még véletlenül se kenődjön el a make up, kevesebb intenzitással fogod végezni a gyakorlatokat.
Mit vigyél magaddal az edzős táskádban?

Sminklemosó: Sportolás előtt mindenféleképp töröld át az arcod sminklemosó folyadékkal, legjobb, ha micellásat használsz, így gyorsan és hatékonyan megszabadulsz a felesleges szennyeződésektől és helyettesíti az arctisztítót is.

Tipp:

Edzés után szintén töröld át az arcod a micellás folyadékkal. Ha olyan sminklemosót választasz, ami arctisztítónak is használható, helyet spórolsz a táskádban. A fürdésnél kerüld a nagyon forró vizet, mert a bőrödet tovább szárítod vele.

Tipp:

Végül ne feledkezz el a hidratálásról! Az edzés során, a meleg hatására kitágulnak a pórusok, ezért utána ajánlatos pórus-összehúzó arckrémet, vagy tonikot használni.

Tipp: