Mik azok az oligopeptidek?

Az oligopeptidek növényi kivonatokból nyert, sorrendben összekapcsolódó, α-aminosavakból felépülő kémiai vegyületek. Az aminosavak között kötés alakul ki, ez nem más, mint a peptidkötés. A peptidek különböző hosszúságúak lehetnek, attól függően, hány aminosavból állnak. Ezek alapján megkülönböztetünk gyűrűs peptideket, makropeptideket, polipeptideket és oligopeptideket. Az utóbbi, a legrövidebb kötésű peptid, legfeljebb 10 aminosavból áll.

Milyen hatással vannak a bőrre?

Az oligopeptidek parányi méretüknek köszönhetően könnyedén behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe, majd úgynevezett „megtévesztő hadműveletet” hajtanak végre, a peptideken keresztül, károsodást jeleznek a sejteknek, ami valójában nem következett be. Ennek hatására a sejtek működésbe lépnek, felgyorsítják a regenerációs folyamatokat, serkentik a kollagén és elasztin termelését, ezáltal helyreállítják a bőrszövet állapotát.

Kollagén termelő tulajdonságát nem csak az arckrémekben hasznosítják. Találkozhatunk velük szájfények alapanyagai között is, hiszen természetes úton növelik az ajkak térfogatát. Ezek a vegyületek ráadásul remek antioxidánsok, így szerepet kapnak fiatalságunk hosszú távú megőrzésében is. Késleltetik a sejtek öregedését, csodálatosan kisimítják a ráncokat.

Próbáld ki oligopeptidekkel dúsított kedvenceinket:

arckrém_yellow rose szemkörnyék pakolás_yellow rose    3. CELLULAR SEJTREVITALIZÁLÓ SZÉRUM

Vagy vedd igénybe professzionális arckezeléseinket:

YELLOW ROSE CELLULAR ARCKEZELÉS

hyaluronsavas virágszirmos arckezelés