Siess bőröd védelmére!

A nyár az egyik kedvenc évszakunk. Ilyenkor többet vagyunk a szabadban, és a nehéz, téli holmiktól is megszabadulunk. Azonban egy lenge ruhában tett nyáresti, tengerparti séta, vagy egy átfürdőzött nap a kedvenc bikininkben, egyáltalán nem kedvez a bőrünknek, ugyanis a külső környezeti tényezők intenzív szárító hatásúak.

Hogy melyek is ezek?

  • Nyári szellő: Nagyon üdítően tud hatni, főleg egy igazán meleg napon, de a kellemes érzés mellett, árnyoldala is van. A szél szárítja a bőrünket, ráadásul szelesebb időjárás esetén a levegő páratartalma is alacsonyabb, így a bőrünk nem tud elég nedvességhez jutni.
  • Napsugárzás: Az UV-sugarak hatására a bőr krónikusan vízhiányossá válhat, csökken a feszességét adó kollagén és a rugalmasságot kölcsönző elasztin mennyisége, elkezdődik a ráncképződés, ezért rendkívül fontos a megfelelő hidratálás.
  • Hűsítő csobbanás: A strand szerelmesei tudják a legjobban, milyen jó is megmártózni egy hidegvizes medencében. Azonban a víz, a nappal karöltve szintén szépségünk ellen dolgozik. Nem csak a bőrünket szárítja, de a hajunkon is nyomot hagyhat a strandolás. A jelszó ebben az esetben is a hidratálás!
  • Homokos part: Nem véletlenül szeretünk annyira a homokban napozni, hiszen sokkal szebb, bronzosabb árnyalatú lesz a bőrünk, viszont a homokról visszaverődő fény 25%-kal növeli az UV-sugárzás mértékét, ezért a megszokottnál magasabb faktorszámú napkrém használata javasolt.

További szárító tényezők

  • Az a fránya alkohol: Igen tudjuk, hogy egy jó bulihoz hozzátartozik pár pohár alkoholos nedű, de ha túlzásba viszed, másnap visszaköszön a bőrödön. Fogyassz rengeteg vizet, ezzel megállíthatod a dehidratációs folyamatot.
  • Kozmetikumok: Vannak olyan kencék, melyek kifejezetten szárítanak, például alkohol tartalmú tonikok, vagy éppen naptejek. Ezeket száraz bőr esetén mindenképp kerüld el.