Mit tehetsz a neked nem tetsző karácsonyi ajándékokkal?

Bár a Szenteste eredetileg nem az ajándékozásról szól, azért mégis szeretünk adni és kapni, még ha csak valami kis apróságot is, és gyermeki izgalommal várni a pillanatot, amikor végre fény derül arra, mi lapul a csomagok mélyén. Persze előfordul, hogy nem azt kapjuk, amit szeretnénk, és hiába erőltetjük meg magunkat, egyszerűen nem tudunk önfeledten örülni az ajándéknak.

Bizonyára Veled is előfordult már hasonló eset, de van, akivel minden évben megesik, így nem használt ajándékok sora van elfekvőben a szekrény mélyén. Most eláruljuk, mit tehetsz a soha nem használt pulóverekkel, ékszerekkel, könyvekkel.

Vidd vissza!

Előfordulhat, hogy csupán a méret, vagy a szín nem stimmel, esetleg teljesen más elképzelésed van, például egy ruhadarab esetében. Ilyenkor az első és legjobb megoldás, ha visszaviszed az üzletbe az adott terméket. A törvény szerint csak a hibás terméket lehet visszavinni, erre is csak a vásárlástól számított 3 napig van lehetőség. Azonban az elmúlt években, az ünnepekre való tekintettel, ez a szabály felülíródott 8 napra. Természetesen ez csak a karácsonyi időszak alatt érvényes, tehát siess, és még szilveszter előtt tudd le a dolgot, a blokkot pedig ne hagyd otthon, mert a levásárlás, vagy csere csak így érvényes!

Kiárusítás

Ha kicsúsztál az időből, vagy nincs meg a blokk, próbáld meg eladni. Az online vásárterek lehetőséget nyújtanak, hogy gyorsan és egyszerűen megválj a nem használt holmiktól. Ha több, erre a célra szánt tárgyad vagy ruhád van, akkor rendezz garázsvásárt, ami nagyon népszerű lett mostanság. Hívd meg barátaidat, ismerőseidet (erre a közösségi oldalak remek megoldást nyújtanak) és csináljatok egy kellemes kis délutánt! Ha ügyes vagy, nagyobb összeg is befolyhat a kis akciódból! J

Adni jó!

Ha egyik megoldás sem jött össze, vagy egyszerűen csak szeretnél jót cselekedni, adományozd el! Nem áll otthon a szekrényedben, ráadásul valakinek páratlan örömet szerzel vele.

De ha spórolni szeretnél, netán leegyszerűsíteni a jövő évi ajándékbeszerzést, nincs más dolgod, mint tovább adni az adott dolgot. Arra viszont ügyelj, hogy lehetőleg ne annak add, akitől kaptad, mert bizony kevés cikibb helyzet létezik ennél.

Újragondolva

Szabd át! Egy csúnya karácsonyi pulcsiból például praktikus és meleg lábszárvédőt, vagy sálat, míg egy nem használt pólóból remek bevásárlótáskát kreálhatsz. Légy kreatív!