Lótuszvirág, a nőiesség szimbóluma

Joggal mondhatjuk, hogy a lótuszvirág az egyik legszebb és legkülönlegesebb virágunk, a Nappal együtt kel és nyugszik, éjjel összecsukódik a víz alatt, hajnalban pedig kinyílik a felszínén és egész nap tündököl. Keleti vallásokban a megújulás, újjászületés szimbóluma, a buddhisták szerint ugyanis a tökéletesség eléréséhez sokszor újjá kell születni, ehhez azonban le kell győzni az anyagi világ fájdalmait, éppúgy, ahogy a lótuszvirág képes kitörni az iszapból és a víz tetején új virágot hozni.           A hindu hit szerint Vishnu isten köldökéből nőtt lótuszvirágból született Brahmá isten, ezért a hindu vallásban a lótusz a női nemi szervet szimbolizálja, amelyből új élet születik.

3 féle fajtája létezik:

  • Indiai lótusz: Az egyik legismertebb, Ázsiában és Észak-Amerikában őshonos lótuszfaj. Fehér, rózsaszín, vagy piros színekben pompázik.
  • Amerikai lótusz: Az Indiai lótusszal ellentétben szirmai sárga színűek és Észak-Amerika nedvesebb területein találkozhatunk velük.
  • Havasi lótusz: A legszívósabb lótuszfaj, hiszen az Ázsiában található Tien-san hegységben él, oxigénhiánynak, kőkemény hidegnek és magas UV sugárzásnak kitéve. A hegyi lakosok főként gyógyításra használják, fájdalomcsillapító hatása miatt.

Lótusz a kozmetikában

A Feng Shui előszeretettel alkalmazza, a tisztaság és a szellemi megvilágosodás jelképeként. A lakásban bárhová helyezzük, biztos, hogy bevonzza a szerencsét és erősíti egyes életterületeinket. Kozmetikák díszítő elemként is találkozhatunk vele, békét és harmóniát teremt, amely nagyon fontos szempont a megszépülés folyamatánál.

A lótuszt természetesen a kozmetikai ipar is felfedezte magának, jótékony hatásait kihasználva. Kivonata, a bőr számára nélkülözhetetlen anyagokat tartalmaz, többek közt gyulladáscsökkentő, a bőr irritációt csökkentő keményítőt, sejtregeneráló aminosavakat, tápanyagot nyújtó lipideket, antioxidáns C-vitamint és flavonoidokat.

A lótusz kivonata regenerálja, erősíti, és védi a bőr immunrendszerét, hidratál, táplál, védi az erek falát, és azzal, hogy segít megállítani a sejtek szabad gyökök általi rongálódását, gátolja az öregedést.

Lótuszvirág kivonatot tartalmazó kozmetikumok, melyekkel garantáltan megszépülhetsz:


YELLOW ROSE HYALURONIC ARCTEJ
Regeneráló, mélyen hidratáló testápoló vaj friss virágillattal. Lótuszvirágból származó nyugtató kivonatot tartalmaz, ami csökkenti az irritációkat és az oxidatív stressz hatásait, valamint organikus ökológiailag tiszta lándzsás útifű kivonatot, ami antioxidáns, fertőtlenítő, gyulladásgátló hatásaival, felgyorsítja a bőr regenerációs és gyógyító folyamatait, valamint elősegíti a kollagén szintézist.
MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

BIELENDA CAMELLIA OIL – LUXUS TESTÁPOLÓ VAJ
Luxus testápoló vaj, melyet a koreai szépségápolási rituálék ihlettek. Javítja az érett bőr megjelenését és állapotát, megakadályozza a bőr megereszkedését. Az Omega-9 savakat tartalmazó exkluzív kamélia olaj revitalizáló és hidratáló hatású, a ceramidok lassítják az öregedési folyamatokat, a C- és E-vitamin tartalmú marula olaj intenzív tápláló és antioxidáns hatású.
Használati javaslat: a bőrtisztítás után vigye fel a teljes test bőrére.
MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>