Amit a „csodagyökérről” tudni kell

A ginzeng egy régóta ismert, már az ókorban is használt keleti növény, melynek általában gyökerét hasznosítják értékes hatóanyaga miatt. Minél öregebb példánnyal állunk szemben, annál értékesebbnek mondható. Főleg a fizikai teljesítmény fokozására használják, de számos potencianövelő készítmény összetevői között is szerepel.

Adaptogén növény, tehát segíti a szervezet változásokhoz történő alkalmazkodását, valamint növeli a kimerültséggel és a stresszel szembeni ellenállást.

Jótékony hatásai:

  • immunerősítő
  • növeli a szellemi kapacitást
  • csökkenti a koleszterint, védi a szívet
  • fájdalomcsillapító, ízületi gyulladásokra kiváló
  • fokozza a fizikai teljesítményt

Egészségre gyakorolt hatásai mellett, a bőrre és a hajra is pozitív hatással bír, amit a kozmetikai ipar fel is fedezett magának, és manapság már számos kencében megtalálhatjuk a hasznos gyógynövényt.

Energizáló hatását a bőrben is hatékonyan fejti ki, ezáltal vitalitást, rugalmasságot és élettel teli színt kölcsönöz a bőrnek. Kisimítja a ráncokat, segít eltüntetni a bőrhibákat és enyhén gyulladáscsökkentő hatású.

Ha fényes tincseket szeretnénk, ne habozzunk ginzeng tartalmú hajápolókat használni, hiszen visszaadja a haj nedvességtartalmát és rugalmasságát. Erősíti és regenerálja a vékony szálú hajat, a hajhagymákat pedig ellátja a szükséges tápanyagokkal. Előnyeként említhető, hogy a hajszálakban gyorsítja a sejtosztódást és serkenti a fejbőr vérkeringését, így pozitívan hat a haj növekedésére is.

Ginzenges kedvenceink: