Egy nap a Nautisban

Nemrég volt szerencsém a gárdonyi Nautis Hotelben **** eltölteni egy napot és úgy döntöttem megosztom Veletek, hogy milyen mennyei élményben volt részem. Alapvetően szeretem a wellness és SPA központokat, hoteleket, éppen ezért nem könnyű engem levenni a lábamról, mondhatni kritikus vagyok. Nehezen tudtam volna azonban kifogásolható dolgokat találni, hiszen mind a helyszín, mind a kiszolgálás és a testkezelés is teljesen kikapcsolt.

A Nautis és környezete

Talán a Velencei-tó környékét nem kell bemutatni senkinek, varázslatosan zöld és télen-nyáron szerethető. Kerékpár- és sétautak, könnyen megközelíthető tisztások, a napkeltétől napnyugtáig ragyogó tó szépsége és Gárdony központi szerepe a térségben önmagában meggyőző.

A Nautis belülről

Az épület modern és letisztult formavilága csalogató, megnyugtató látvány a szemnek. Tágas teraszok, tiszta és barátságos színvilág jellemzik. A SPA részleg (igen, számomra ez volt a leglényegesebb pont) és maga az egész épület is egy luxus óceánjáró érzetét kelti. A SPA-ban finom kőburkolatok és bambusz dekorációk törik meg a sima felületeket. Nagyon könnyű itt relaxálni, hiszen semmi, de semmi túldíszítés és zavaró elem nem bontja meg a „kiegyensúlyozott rendet”.

SPA-élmény a fedélzeten

A SPA igencsak jól felszerelt terében van egy Vitalitárium, amely finn szaunát, infra szaunát, gőzkabint, tepidáriumot, thermo spa masszázs ágyat, szanáriumot foglal magában, tehát minden olyan hő- és gőzterápiás élményt, amely szem-szájnak ingere. Ezen kívül fitness rész, medencék, kozmetika és masszázs is rendelkezésünkre áll. Mivel utóbbi kettő szerelmese vagyok, ezért gyorsan ki is kerestem egy számomra érdekes kezelést.

Masszázs a javából

A masszőr hölgy kedves és figyelmes tájékoztatása után még nagyobb kedvvel pattantam fel a kényelmes masszázs ágyra, hogy átadjam magam az előre kiválasztott shea vajas teljes test masszázs üdítő élményének. A shea vajról  megtudtam, hogy magas A-, E- és F-vitamin, méhviasz és esszenciális olaj tartalma miatt kíméletesen nyugtatja az érzékeny, kipirosodásra hajlamos száraz bőrt, magas zsírsavtartalma lassítja az öregedési folyamatokat. Pont erre volt szükségem és közben el is gondolkodtam, hogy a hétköznapokban is hasznát venném a shea vajnak, így utánakérdeztem egy kicsit a SPA vezető hölgynél, aki készséggel elárulta. Persze a masszázs során a shea vaj természetes összetevőinek köszönhetően a bőröm egy tápláló és hosszan tartó hidratálással lesz gazdagabb, így érdemes visszatérni masszíroztatni. Az intenzíven áramló változatos masszázstechnika teszi feledhetetlenné és rendkívül hatékonnyá a test és a lélek számára a shea vajas kényeztetést.

Nézzetek körül Ti is a Nautisban, megéri!

Az élménybeszámoló ezúton is köszönjük Nagy Ildikó nevű vásárlónknak, aki egyúttal a Nautis Hotel vendége is volt.

28 suit sauna300 15 pool2300dpi 14 finnishsauna300dpi