Avagy alakformálás csokoládéval

A klasszikus édesség, az örök kedvenc, ami soha nem megy ki a divatból és senki nem tud neki ellenállni. Igen, ez a csokoládé, amiről egészen mostanáig azt szajkózták, hogy a bőröd csúnya és pattanásos lesz tőle, ez azonban téves megfogalmazás, ugyanis nem mindegy, milyen minőségűt fogyasztunk ebből a nyalánkságból.

Édesség, ami belülről is szépít                                      

De csakis a valódi csoki! Minél magasabb egy csoki kakaótartalma, annál több vitamin és ásványi anyag található benne. Kevesen tudják, de az igazi csoki rengeteg antioxidánst is tartalmaz, ezek a flavonoidok megkötik a sejteket károsító szabad gyököket, így késleltetve a bőr öregedését. A rossz minőségű, nagyrészt cukorból álló példányokat viszont érdemes elkerülnünk, mivel ezekkel csak ártunk a bőrünknek.

Csoki a szépségiparban

A kozmetikai ipar is előszeretettel használja az igazi, kakaóbab terméséből készült termékeket. A kakóvaj például természetes UV-szűrő, így napozáshoz kiváló kozmetikum, bár nem helyettesíti a magas faktorszámú naptejeket. De nemcsak a fényvédelemben kiemelkedő, hanem a bőrfeszesítés területén is.

Csokival karcsúsodni?

Elsőre talán furcsán hangzik, pedig van igazság alapja! A benne található teobromin nevű hatóanyag, hatása a koffeinhez hasonló, tehát élénkíti, felpezsdíti a bőrt, elősegíti a zsírbontás folyamatát, ezért rendszeresen alkalmazzák cellulit elleni testkezelésekhez. Hasznos összetevői közé tartoznak a flavonolok, amelyek hidratálják a bőrt, erősítik a szerkezetét.