Kezelés a tisztább, simább világosabb bőrért

Mi a bio-abrázió és hogyan működik?

Újgenerációs manuális bőrhámlasztó technológia, amely egyesíti a hidroabrázió (nedves) és mikrodermabrázió (száraz) technológiát. A bio-abrázió egy kristálymenetes, alacsony szívóerejű, gyengéd vibrációs rendszer. A gyémánt kezelőfej nem tartalmaz kristályokat és nedves bőrön végezhető a kezelés. Első lépésben egy savas alapú (AHA/BHA) pakolást visznek fel a bőrre, amely fellazítja az elhalt szarut. A kezelés teljesen fájdalommentes, a kezelőgép nagyon kíméletesen távolítja el az elhalt hámsejteket, felfedve a bőr egészséges rétegét.

Milyen bőrre ajánlható a kezelés?

Alkalmazhatjuk napkárosodott, foltos, hyperpigmentált bőrre, tág pórusokra, aknés, gyulladt bőrre, hegekre és ráncokra. Biztonsággal alkalmazható az érzékeny, rosaceás bőrön is, mivel ez a fajta hámlasztó kezelés sokkal kiszámíthatóbb, a sérülés, „túlcsiszolás” veszélye minimális.

A kezelés alapja a sejtmegújulási folyamat, amely a hámrétegben a bazális rétegből, lentről felfelé indul meg és halad felfelé. A sejtmag fokozatosan zsugorodik, a sejtek a felszínre kerülve elhalnak, majd normális körülmények között körülbelül 28 naponként leválnak. A kor előrehaladtával a sejtek leválási sebessége lelassul, a bőr szürkévé, fakóvá válik. Amennyiben az elszarusodott hámsejtek a bőr felszínén maradnak, gátjává válnak a bőrlégzésnek és a hatóanyagok felszívódásának. A kezelés kiegészítője, illetve alapja lehet további célzott kezeléseknek, hiszen az elhalt hámsejtek megfelelő eltávolítása után a bőr átjárhatóvá válik, jobb lesz a tápanyagfelvétele, a kezelések hatóanyagai sokkal jobban feszívódnak a bőrbe, hatékonyabbá téve a kezelés eredményességét. A kezelés után azonnal érzékelhető a javulás a bőr textúrájában és megjelenésében.

A kezelést ősztől tavaszig bezárólag végezzük, mert a bőr az UV sugárzás hatására fényérzékennyé válhat. Elengedhetetlen a magas faktorszámú fényvédő krém használata! A kezelést kúraszerűen alkalmazzuk a ragyogó bőr érdekében!