Illatajánló kozmetikákba

A kozmetikus iskolai tankönyvek első oldalai úgy kezdődnek, hogy a kozmetikai szalon az a hely, ahol a beérkezőknek relaxálnia, pihennie kell. Ehhez a kozmetikusnak kell megteremtenie a megfelelő hangulatot, oldottságot. Rohanó, stresszes világunkban nem is olyan könnyű feladat percek alatt „alfába vinni” a vendéget és közben profi szolgáltatást nyújtani.

A szalon hangulatának – a színek, a design, a halk zene és sok más dolog mellett- egyik fő felelőse az illat. Sajnos még mindig sok olyan kozmetika van, ahol nem szellőztetnek megfelelően és a gyanta, a krémek kellemes és kellemetlen illatai összeérnek. Emellett képtelenség kikapcsolódni és gyakran nem csak a vendég, de a kozmetikus számára is kellemetlen. Ahhoz szeretnénk most segítséget nyújtani, hogy milyen finom illatokat érdemes választani, így készítettünk egy kellemes összeállítást a legjobbakról.

  • Orientális illatok: Tömjénes, vaníliás, pézsmás, mandulás vagy mézes illatokból nagyon kevés is elég, és csak gyakori szellőztetés mellett használhatók, hogy ne érezzük őket töménynek. Ezeket az illatokat gyakran használják fürdőkben, spa központokban vagy testkezeléssel- masszázzsal is foglalkozó helyeken, hiszen a keleti kényelemhez kapcsolódó illat a jólétet, a relaxációt szimbolizálja.
  • Friss illatok: Gyümölcs- főleg citrusok- menta, gyógynövények, ezek azok az aromák, amelyek a leguniverzálisabbak, nagyon kevesen idegenkednek tőlük és az olyan helyiségekben is könnyen használhatók, amelyeket ritkábban vagy nehezebben lehet szellőztetni napközben. Aki úgy dönt, hogy ezeket részesíti előnyben, annak azt tanácsoljuk, hogy az édesebb helyett a savanykásabb, citrusosabb illatok felé tendáljon.
  • Öblítő, fertőtlenítő: Furcsán hangozhat, de sokszor a tisztítószerek illata is elegendő egy kozmetika kellemes levegőjéhez. Ha nem erősen klórosak és szúrós szagúak, hanem csak a „tisztaság illatát” varázsolják a szalonba, azzal azt az érzetet kelthetjük avendégekben, hogy mindenünk patyolattiszta és friss.