Gyengéd gondoskodás

Egyre növekszik az érzékeny bőrűek száma, ráadásul a mai világban hemzsegnek az irritációt okozó tényezők. Sokan nem is tudnak róla, hogy ilyen bőrtípussal rendelkeznek, nem értik miért tér vissza a probléma újra és újra. Most szeretnénk tisztázni tehát mit is jelent az érzékeny bőr. Először is nem szabad összetévesztenünk a száraz bőrrel, hiszen a zsírosabb, fénylő bőr éppúgy lehet érzékeny. Honnan tudhatom, hogy érzékeny a bőröm? Ha kipirosodással, vagy viszketéssel reagál az alábbi tényezőkre:

  • fény, UV-sugárzás
  • meleg
  • szél
  • lúgok, oldószerek, kozmetikumok
  • gyógynövények (csalán, levendula, menta, zsálya, stb.)

Mit tehetsz ellene? Az érzékeny bőr ápolása különös figyelmet érdemel. Arra kell törekednünk, hogy a bőr visszanyerje egyensúlyát, ehhez viszont speciális összetevőkre van szükség. Mivel számos összetevő bőrirritációt válthat ki, az érzékeny bőrűeknél fontos, hogy minél kevesebb összetevőt tartalmazzon az adott termék. A tisztálkodószereinket és az ápoló kencéinket is annak fényében válasszuk ki, hogy minél kevesebb illatanyagot tartalmazzon. A natúrkozmetikumok illatanyaga sem kivétel ez alól, ugyanis a természetes illóolajokból származó aroma is ugyanúgy bőrirritációt válthat ki. Az alkohol és a habzást fokozó anyagok (SLS, SLES) szintén kerülendők. Minél jobban habzik egy tusfürdő, annál jobban rongálja bőrünk természetes védőrétegét.

Az AA Help Atopic Skin termékcsalád az érzékeny bőrűeknek lett kifejlesztve. Lemosó krém-gél, arclemosó tej, hidratáló krém és SOS krém-compress felel a bőr megnyugtatásáért és hidratálásáért.