Az egyre csak növekvő SPA

Sokan vagyunk úgy a stresszes hétköznapokon, hogy azt kívánjuk, bárcsak egy exkluzív SPA központban pihenhetnénk. De SPA szolgáltatásokat ma már a legtöbb kozmetikában is igénybe vehetünk, és egyre nagyobb az érdeklődés is a különböző testet és lelket is egyaránt ápoló rituálékra, ami kizökkent minket a hétköznapok egyhangúságából.

Ha kozmetikus vagy, akkor a megszokott tisztító, hidratáló, tápláló, ránctalanító kezelések mellett becsempészhetsz néhány egzotikus különlegességet is. De hogyan? Kezdjük az elején.

Mit is jelent a SPA fogalom?

Magának a SPA szónak a jelentése: sanus per aquam”, azaz „egészség a víz által”, utalva az ókori fürdőkultúrákra. A SPA központok ezért többnyire vízzel kapcsolatos wellness szolgáltatásokat kínálnak. Hogy hogyan építhetőek be szalonunk kínálatába a SPA kezelések? Egyszerűen!

Teremtsük meg a megfelelő hangulatot – Lehetőleg alakítsunk ki egy külön helyiséget, ahol a kényeztető testkezeléseket fogjuk végezni, és megteremthető egy nyugtató atmoszféra. A szoba színeiben figyeljünk arra, hogy két színnél többet ne nagyon használjunk, főleg ne élénk színeket. A falak és az egész berendezés a kiegészítőkkel – törölközők, kellékek, gyertyák, stb. – együtt legyen letisztult érzetű. Nagyon jól mutatnak a sötét tónusú faburkolatok a padlón, a fehér, krémszínű, vagy fahéj színű falak. Lényeges, hogy a masszázshelyiség besötétíthető legyen a maximális relaxáció érdekében. Égessünk finom, visszafogott illatú gyertyákat, lágy zene szóljon, lehetőleg más, mint amit a vendégünk a kozmetikai kezelések alkalmával megszokott.

Számos testkezelő rituálét ajánljunk – Fontos, hogy több – akár egymásra épülő – kezelést kínáljunk vendégeinknek, olyan különlegességeket, amik felérnek egy exkluzív wellness szálloda kínálatával. A kezelésekhez készítsük be arra utaló dekorációs elemeket. Ha például egy relaxáló csokoládés testkezelést végzünk, készítsünk be a vendégünknek egy kis csokis édességet. Milyen SPA rituálékat érdemes bevezetni? Hogy változatos, de mégis személyre szabott kezeléseket tarthassunk a fő hatáselemekre kell törekednünk: alakformáló, kényeztető, relaxáló, tápláló, nyugtató.

Milyen kezeléseket ajánlunk?

 

organique_kávés ébredés
Ez az egyedülálló kezelés a frissen pörkölt kávé illatával kényezteti vendégünket. Kávébarna színű kellékek, puha textíliák és a fahéj illatú, barna illatgyertyák egészítik ki a különleges élményt. Az anti-cellulit és karcsúsító hatású, koffeinben gazdag kávé felgyorsítja az anyagcserét, méregtelenít és semlegesíti a szabad gyököket. A „kávés ébredés” rituálé intenzív érzetet, hatékonysága gyors eredményeket biztosít . 

Megnézem a kezelés részleteit…

organique_tőzegáfonyás testkezelés
A bőrfiatalító, friss áfonya illatú kezelés egy finom kaland a természet kincsestárába. A bőr állapotát javító különleges összetevőkben gazdag tőzegáfonya-kivonat nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, különösen a szabad gyökök káros hatásai ellen védelmet nyújtó antioxidáns C-vitamint. Az Organique az étvágygerjesztő Tőzegáfonya rituálét a bőr vitalitásának, fiatalságának megőrzésére alkotta meg. 

Megnézem a kezelés részleteit…

organique_csokis testkezelés
A rituálé az édes, forrócsokoládé illatával pihentet, továbbá hangulatjavító hatású, beindítja az endorfinok – a boldogsághormonok termelését. A készítményekben használt valódi kakaóvaj tökéletesen táplálja, erősíti a bőrt, késleleti az öregedés folyamatait, intenzív alakformáló, antioxidáns és anti-cellulit hatású. A relaxáló masszázs hatására testünk és lelkünk megpihen, az érzékeinket az öröm és a boldogság járja át . 

Megnézem a kezelés részleteit…

organique_kecsketej és licsi
A kezelés fenséges érzést nyújt a testnek és a léleknek egyaránt. Érdemes megmutatni vendégének a speciális kerámia edénykékben kikészített termékeket, mivel a látványuk és illatuk már a kezdetektől felcsigázza az érdeklődést és az érzékeket. A barna/bézs színű kellékek, puha textíliák, a fahéj, a vanília és a tej illatú gyertyák kiemelik a különleges élményt. A kecsketejes rituálé elvégezhető S.O.S. kezelésként a napkárosodott bőr számára. A meleg, kényeztető fürdők és a speciális masszázs rendkívüli érzéseket szabadítanak fel a kezelés alatt és növelik az aktív hatóanyagok hatását. A bőr megújult, fiatalos, ragyogó és makulátlanul sima lesz. 

Megnézem a kezelés részleteit…

Hogy miért lehet sikeres egy SPA kozmetika? A válasz egyszerű.
A SPA és wellness szolgáltatásokkal rendelkező szállodák sok vendéget fogadnak, így egy zsúfoltabb hétvégén a nyüzsgés nem biztos, hogy garantálja a vendégek teljes pihenését. Ellenben a kozmetikában a vendégünk a megszokott törődést kapja meg exkluzív keretek között, a megszokott kiváló minőségben.

Írta: Csontos Anna