Arctorna a feszesebb bőrért

Bár mi őszintén valljuk, hogy az idejében elkezdett, gondos és alapos arcápolási rutin kialakítása nagyban felel a későbbi ráncok megelőzéséért, nem árt néha masszíroztatni és tornáztatni sem. A kozmetikai masszázshoz ideális esetben pár hetente jutunk, az arctorna viszont otthon is elvégezhető remek prevenciós módszer, de a már meglévő ráncokon is segíthet.

Nézzük a főbb gyakorlatokat:

Bemelegítésként picit mozgassuk át az arcunkat, grimaszoljunk, erősebb mozdulatokkal simítsuk végig az arcot.

  • Szemhéj torna: Helyezzük erősen ujjaink hegyét a szemöldökre és csukjuk be a szemünket. Majd próbáljuk meg ujjaink nyomásával a szemöldököt magasra feltolni. Három másodpercig megfeszítjük a szemöldök izmait. Ezután nyissuk tágra a szemünket és ujjunk hegyével  húzzuk felfelé a jobb szemöldököt, nézzünk határozottan előre. Váltva végezzük a gyakorlatot mindkét oldalon 3-3 alkalommal.
  • Szarkalábak ellen: Helyezzük erősen három, kissé szétterpesztett ujjunkat a járomcsontra és pislogjunk szaporán 6 másodpercig. Lazítsunk, majd ismételjük meg újra.
  • Megnyúlt arcbőr esetén: Hat másodpercen át mondjuk előbb magas hangon, majd utána újból ugyanennyi ideig mély hangon azt, hogy “oooooooo”. Utána nevessünk egyet. Ezt legjobb, ha napközben sokszor és sokáig megismételjük, nem csak az arcunk, a kedélyállapotunk is javul tőle!
  • Szép ajkak titka: Nyissuk ki könnyedén a szánkat, majd szorítsuk feszesen alsó és felső ajkunkat a fogunkra hat másodpercig. Lazítás után ismételjük még egyszer.
  • Toka eltüntetése: Toljuk előre állkapcsunkat, (orrunk a magasban) hogy a bőr megfeszüljön kissé a nyakunkon. Ezután forgassuk a fejünket hat másodpercen keresztül jobbra és balra. Két-két fejkörzés után mindkét irányban ismételjük újra a gyakorlatot, újabb hat másodpercig.

Az arctornát a reggeli sminkelés előtt illetve az esti tisztálkodás után ejtsük meg és ne feledkezzünk el arról sem, hogy torna után hatékonyabban szívódnak az arckrémek, hiszen a mozgástól beindul a mikorcirkuláció is.

Válassz egy feszesítő krémet kínálatunkból, például ezt:

  • Bielenda Camellia Oil termékcsalád, melyben nem csak korosztályos arckrémek vannak, hanem lemosók, szemkörnyék ápoló, szérum és testvaj.