A hosszúkás arc

Azt, hogy milyen az arcformád, biztosan sejted, de pontosan besorolni és megállapítani azért jó, mert ezzel egy csomó időt megspórolhatsz a fodrásznál, a kozmetikusnál és sminkelés közben is.

Hogy miért?

Mert az egyes arcformákhoz más-más frizura, smink és szemöldök illik! Korábban az ovális és szögletes arcformát vettük górcső alá, most a hosszúkás következik.

A hosszúkás arcforma

Ezt az arcformát mindenképpen rövidíteni kell és extrém esetekben még teltebbnek is mutatni, különben könnyen sovány, túl nyúlánk külsőt kölcsönözhet viselőjének!

Jellemzői:

  • hosszúkás, nyúlánk arc
  • magas, sima homlok
  • hosszú, egyenes orr
  • hegyes áll
  • közepes méretű szemek

A hozzá illő haj:

Minden, ami kissé teltebbnek mutatja az arcot! Legyen szó vállig érő kleopátráról, bubiról vagy hosszú fürtökről, a hullám biztosan jól jön, ha pedig vasalod, fésüld a választékod középre (mint Sarah Jessica Parker), így nem lesz majd olyan hosszúkás az összhatás!

Sminktipp:

A hosszúkás arc esetén a pirosító és a szemfesték elengedhetetlen eszköz! A pirosítóval kellemesen üde almácskákat gömbölyíthetünk az arcra, hogy ezen a ponton kissé szélesebbnek mutassuk. Pöttyinthetünk belőle az áll közepére is. A szemfestékkel sem kell csínján bánnunk, emeljük ki bátran a pillákat, a bőrszínhez passzoló sötét és csillámló árnyalatokkal varázsoljunk kerekebb, nagyobb szemeket, így terelve el a figyelmet a hosszú állrészről.

Szemöldököd legyen egyenes, sokkal inkább, mint tört vagy ívelt! Minél egyszerűbb, simább, annál jobb. Ne is fesd be nagyon, vagy ne húzd ki erőteljesen, mert megint csak túlságosan felülre helyeznéd vele a hangsúlyt!

Ha további kétségeid vagy kérdéseid vannak az arcformáddal kapcsolatban, konzultálj kozmetikusoddal, hiszen ki ismerné jobban az arc anatómiáját és a hozzá kapcsolódó egyéb tudnivalókat, mint a saját szépséggurud?!

Biztos sminkalapot szeretnél?