Fokozott faggyútermelődési rendellenesség esetén a bőr rendszeres tisztítást igényel. Szakszerű bőrtisztítás nélkül nem lehet fenntartani az egészséges bőr kondícióját.Különbséget teszünk a korpás seborrhoeas és az olajos seborrhoeas bőr kezelésében, azonban a problémás, gyulladt, aknés vagy rosaceás, hiperérzékeny, allergiás bőr tisztítása nagy kihívást jelenthet még a kozmetikus szakemberek számára is.A bőrfelszínen jelen lévő faggyú zsírtartalma fokozott és ez gátolja a bőrlégzést. A szöveti légzéshez képest elenyésző a bőrlégzés, de a hámsejtek életműködéséhez nélkülözhetetlen. A bőrlégzés tartós gátlása a hám funkcionális zavarát okozza. A bőr anyagcseréje lelassul. Tovább ronthat a helyzeten a nem jó minőségű kozmetikumok használata, amelyek elszigetelik a bőrfelszínt, emiatt a szaruréteg kórosan megvastagszik, a szőrtüszők faggyúval telítődnek, átjárhatatlanná válnak, kivezető nyílásuk eltömődik. Ennek következményeként a faggyú nem tud kiürülni a pórusokon keresztül, ez okozza a komedók kialakulását, amelyek esztétikai problémát jelenthetnek.

Tegyük átjárhatóvá a pórusokat!

A professzionális arckezelés segítségével a bőr megtisztul, javul a kondíciója és a színe. Antibakteriális hatású, megszünteti a gyulladásos folyamatokat, szabályozza a faggyúmirigyek működését, szűkíti a tág pórusokat. Csökkenti a mitesszerek számát és a gyulladásos tüneteket, valamint megszünteti a bőrtisztítás által okozott kipirosodást.

A kezelés főbb lépései:

1. Szükség esetén távolítsa el a sminket a Micellás arc- és szemfestéklemosó folyadékkal vagy a Kétfázisú szemfestéklemosóval.2. A kezelendő felületet mossa le a teafa olajat tartalmazó Arclemosó géllel, majd tonizáljon a Lotion Tonikkal.3. Bőrradírozáshoz alkalmazza a Pro-P Gel készítményt, hagyja hatni 6-8 percig, majd gyengéd, körkörös mozdulatokkal dörzsölje le a peeling- és az elhalt szarumaradványokat.4. Bőr felpuhítása gyakran vapozonnal történik. A gyulladt aknés, rosaceás, vagy hőre érzékeny bőr esetében pórusmegnyitására azonban a vapozon használata kontraindikált. Helyette szükség esetén alkalmazzunk felpuhító borogatást.5. A tisztítás során a komedókat kíméletesen távolítsuk el. A kezeléshez steril tűt, gumikesztyűt és egyszer használatos kiskendőt használjunk, majd ezt követia bőrfertőtlenítés és VIO alkalmazása. A VIO kezelés hatására a javul a bőr oxigénellátottsága. A keletkező ózon kiválóan alkalmas a bőr fertőtlenítésére, a pórusok összehúzására és a faggyúmirigyek túlműködésének a szabályozására. Enyhe szárító hatása miatt jelentősen javítja a seborrhoeas bőr állapotát.6. Pórusösszehúzásra elsősorban a Zöld agyagos pakolást ajánljuk vagy opcionálisan válasszon a bőr igényeinek megfelelően egyéb pakolást, krémet aYellow Rose palettáról (Eukaliptusz; Astringente; Kámforos krém).7. Opcionálisan javasolt a Lotion Astringente ampulla bemasszírozása a bőrbe, de használható UH készülék is.8. Zárja a kezelést a Creme hydratante vagy a Creme hydratante fluid professzionális befejező krémmel.

Megnézem a termékeket a professzionális webáruházban!