…aminek szépségéért keményen meg kell küzdeni!

Több, mint 6 éve volt, hogy először szőkére festettem a hajam. Bevallom féltem tőle és először fura is volt a sok sötét szín után, de 1-2 napon belül megszoktam és azóta csak a világosszőke különböző árnyalatai között csapongtam, a jégszőkétől egészen a vöröses aranyszőkéig. A kedvencem az igazi „Hollywood-szőke”, most is épp ilyen, de hogy tényleg szép selymes, fénylő és egészséges legyen, ahhoz nem elég egy csodaszép hajfestéket megvásárolni, hiszen a szőke, legyen akár bármelyik árnyalata is erősen roncsolja a hajvégeket.

Én is küzdöttem erősen töredezett, száraz hajvégekkel. A legrosszabb időszak ebből a szempontból mindenképpen az volt, amikor dúlt a hajvasalási szenvedélyem, mert az aztán végképp tönkrevágta a hajvégeimet.

Hogyan is legyen a hajunk puha, selymes és egészséges, na és persze szőke?

Van egy ismerősöm, akit most nem nevezek nevén, de remélem olvassa a cikket és magára ismer…

Ő mindig késztetést érzett arra, hogy tapogassa a hajam, mert olyan jó puha,  selymes, és minden alkalommal elcsodálkozott rajta, hogyan is lehet ez, pedig elmondtam neki többször is:

 • SOHA nem ár alapján veszek hajfestéket, hanem a minőségre törekszem, ha pedig ennek ára van, akkor azt igenis megfizetem.
 • 4 hetente meglátogatom a fodrászt, hogy 1-2 centit vágjon vissza a hajamból mindenhol, ezzel felfrissítve a hajvégeket. Mindig ügyelek arra, hogy előbb a hajam legyen festve, és utána vágjanak belőle (Én jelenleg otthon festem a hajam, mert sajnos sok fodrász nem dolgozik hozott festékkel.)
 • 2 hetente használok pakolást a hajamra.
 • Soha nem vasalom a hajam! – Ha mégis, akkor prémium minőségű hővédő spray-t használok.
 • Hajformázáshoz (egyenesítéshez) csak egy nagy körkefét használok és hajszárítót, de itt is előkerül a hővédő spray, hiszen a hajszárító hője is meg tudja égetni a hajszálakat.

Ezek voltak azok a dolgok, amik szerintem az általános részhez vonatkoznak. A továbbiakban leírom, hogy mi az, amit én fontosnak tartok a hajmosás/hajápolás során:

 • Mindig 2-szer mossunk hajat egymás után, hiszen így első körben már leöblítettük a koszt a hajunkról és nem masszírozzuk bele mégjobban. Sokkal hatékonyabban tisztítjuk így a hajunkat.
 • Hajmosás után használok balzsamot is, de csak a hajvégekre.
 • Öblítés után kicsavarom a vizet a hajamból, előrehajolva megtörlöm törölközővel, úgy, hogy közben ne törjem a szálakat.
 • Ezt követően jöhet a hatóanyagokban gazdag tápláló olaj a hajvégekre, majd a fésüléskönnyítő spray, hogy a kifésülés közben se roncsoljam a hajam.
 • Aztán a törölközőbe tekerés következik, én minden hajmosás után kb. 20 percig hagyom így a hajam, mielőtt megszárítanám.

Tippek:

 • Használj 2 féle sampont! Nekem is 2 van: egy, amit általánosságban használok, ez egy normalizáló sampon könnyen zsírosodó hajra és egy, ami kimondottan a szőke haj ápolására van, utóbbit hetente egyszer használom a hajszínem felfrissítésére.
 • Amikor sampont választasz, mindig helyezd előtérbe azt, hogy hajad egészséges legyen és az erre a problémára való sampon legyen az elsődleges, majd iktass be hetente egyszer egy olyan napot, amikor a hajszínedet szeretnéd élénkíteni.

Kedvenc termékeim:

A szőkített haj akár az egész hajkoronát is száríthatja, ebben az esetben próbáld ki a Farmona sérült hajra való ampulla kezelését!