A nyár nagy kedvence

Kiváló hűsítő gyümölcs a meleg, nyári napokon, ami tökéletesen oltja a szomjat, és emellett finom is, persze csak akkor, ha igazán jó minőségű, érett darabot választunk! Ezt a dinnye megkopogtatásával állapíthatjuk meg legegyszerűbben: ha mély hangot ad ki, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az általunk kiszemelt példány mézédes lesz! ☺

Aki ezek után nem kapott kedvet egy jó nagy szelet görögdinnyéhez, annak most eláruljuk, miért érdemes fogyasztani a lédús, piros gyümölcsöt!

A dinnye majszolás előnyei:

  • Szépíti a bőrt: A benne található B6-vitamin felelős a bőr, a haj és a körmök szépségéért, a C-, és E-vitamin pedig megőrzi a kötőszövet rugalmasságát és biztosítja az egészséges keringést.
  • Méregtelenít: Egy különleges aminosavat, azaz citrullint tartalmaz, melynek hatására a káros anyagok hamarabb távoznak a szervezetből, ráadásul a dinnye több mint 90%-a víz, így hatékony vesetisztító is.
  • Égeti a zsírt: Mangán tartalmának köszönhetően élénkíti a pajzsmirigy működését és ezáltal segíti a zsírégetést.
  • Számos betegség ellenszere: A likopin nevű antioxidáns megköti a káros szabadgyököket, ezáltal csökken a daganatos betegségek kialakulásának esélye. Az UV-sugárzás elleni védelemben is szerepet játszik, hiszen felfogja a bőrt érő káros sugarak hatásait.

Persze kívülről is szépülhetünk dinnyével! Például a Vegan Friendly Dinnyés testpeelinggel.

Feszessé és rugalmassá teszi a bőrt és remekül hidratál!