A só, mint éltető erő

„Só nélkül nincs élet”- tartja a mondás, de sokan nem tudják, miért is használjuk ezt a kifejezést. Vajon melyek a só élettani hatásai és miért fontos számunkra a rendszeres fogyasztása?

  • Olyan anyagokat tartalmaz, amelyeket a szervezetünk nem képes előállítani. Például vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek.
  • Lehetővé teszi a sejtkapcsolódások közötti kommunikációt, így felelős a gondolatainkért és érzelmeinkért is.
  • A szervezetben felbontja a molekula összeköttetéseket, ezáltal megakadályozza a lerakódásokat és az elmeszesedést.
  • Immunerősítő. Allergia, asztma kezelésére is ajánlott.

Értékes táplálék vagy méreganyag?

Az tehát vitathatatlan, hogy sóra szüksége van a szervezetünknek, azonban nem mindegy, hogy miből nyerjük a „fehér aranyat”. Mi a különbség só és só között?

Konyhasó: Olyan ipari termék, amely a finomító eljárások után már csak nátrium-kloridot tartalmaz. Ezt a szervezet sejt méregként ismeri fel, ezért védekezik ellene, ezek a védekező funkciók pedig súlyos betegségek kialakulásához vezethetnek. Pl.: kiszáradás, vese túlterheltség, reumás megbetegedések, ráncosodás, narancsbőr.

Kristálysó: Az emberi szervezetet felépítő összes elem megtalálható benne. A víz és a természetes kristálysó helyreállítja a szervezet egyensúlyát. Kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású.

A sót bőrünkön keresztül is pótolhatjuk, természetesen kristálysó alapú készítményekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy bőrünk képes legyen magától regenerálódni. A hiedelmekkel ellentétben a fürdősó nem szárít, épp ellenkezőleg! Lezárja a pórusokat, így visszatartja a bőr nedvességtartalmát.

A sós fürdőnek emellett rengeteg pozitív hatása van: többek közt használjuk ízületi- és izomfájdalmakra, bőrbetegségekre, asztmára, meghűlésre, valamint nőgyógyászati problémákra.

Ne felejtsünk el időt szakítani magunkra! Merüljünk el egy kád, illatos fürdősóval gazdagított forró vízben és élvezzük annak jótékony hatását.