Tavaszi nagytakarítás

Amikor a hőmérséklet már 15 Celsius fok fölé kúszik, tudatosul bennünk, hogy itt az ideje a tavaszi megújulásnak. Előkerülnek a lenge ruhák és az élénk színű körömlakkok is. De vajon mi a helyzet a bőrápolással? Sajnos van, akinél semmi sem változik a fürdőszoba polcán, pedig tavasszal sok mindent másképp kell csinálnunk a napi arcápolási rutinunkban, mint eddig.

Íme, tavaszi bőrápolási tippjeink:

Le a retinoidokkal! Ha van olyan kozmetikumod, amely retinoidot tartalmaz, azzal nagyon óvatosnak kell lenni, mert képesek elvékonyítani a bőrt, így növelik a fényérzékenységre való hajlamot. Ha szeretnél tavasszal és nyáron sok időt tölteni a szabadban, akkor érdemes elrakni őket a polc hátsó részére egészen késő őszig.
A fényvédőket viszont készítsd elő, hiszen már a tavaszi napsugarak is előhívhatják a nem kívánatos szeplőket és pigmentfoltokat! Talán a legnagyobb tévhit, hogy borús időben nem kell fényvédőt használni, pedig az UV sugarak a felhőkön is áthatolnak, ezért minden nap ügyelj a védelemre!
Válts könnyebb krémre! Mivel a téli hónapokban a bőr szárazabb, arckrémünket is ennek megfelelően választjuk ki és próbálunk lipidekben gazdag terméket használni, amit jól is teszünk, mert a bőrnek ilyenkor extra védelemre van szüksége. Tavasszal azonban váltanunk kell! Felejtsük el a nehéz, zsíros krémeket és szerezzünk be egy könnyed hidratálót!
Kerüld az olyan összetevőket, mint a kőolaj, vagy a vazelin, ezek ugyanis könnyen okozhatnak pattanásokat! Helyettük keresd a hyaluronsavat és a ceramidokat az INCI-ben, amelyek tökéletesen hidratálnak, anélkül, hogy eltömítenék a pórusokat!

bielenda skin clinic professional aktív hidratáló nappali-éjszakai arckrém

BIELENDA SKIN CLINIC PROFESSIONAL – AKTÍV HIDRATÁLÓ NAPPALI/ÉJSZAKAI ARCKRÉM

Az aktív hidratáló krém hatékonyan javítja a bőr minőségét, növeli a feszességét, rugalmasságát, hidratáltságát, szerkezetét és színét. Megakadályozza a ráncok kialakulását, regenerálja és tökéletesen kisimítja a bőrt, valamint ragyogást kölcsönöz neki.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>


yellow rose dark spot fader

YELLOW ROSE DARK SPOTS FADER SZÉRUM

Hiperpigmentációt, bőrszín egyenetlenségeket, akné- és sebek utáni, vagy öregségi bőrfoltokat halványító szérum, minden bőrtípusra. Alkalmazható az arc, a kéz, a test bőrére és minden bőrtípusra. Bőrfehérítő hatású Kojic savat és melanin képződést gátló Tangerine Satsuma mandarin kivonatot tartalmaz.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>