Melyik igaz és melyik nem?

Az öregségi foltok pusztán az öregedés jelei

Az „age spot”, amit magyarul öregségi foltoknak hívunk, valójában egy helytelen elnevezés, ugyanis ezek az apróbb, barna színű elszíneződések nem a kor miatt alakulnak ki, hanem hosszú évek napon töltött óráinak a következményei. A napfoltok tehát bármely életkorban megjelenhetnek, ezért láthatunk már huszonéves fiatalokon is ilyen pigmentfoltokat. Bőrfehérítő és melanin képződés gátló hatóanyagokkal hatékonyan csökkenthető megjelenésük, persze emellett nem szabad elfelejtkezni a napvédelemről sem.

DARK SPOTS FADER SZÉRUM

A pattanásokat kinövöd

Ha ez igaz lenne, sok ember bőrápolási küzdelme megoldódott volna. A nőknek 20-as, 30-as, 40-es, sőt még 50-es éveikben is vannak pattanásaik, csakúgy, mint a tinédzsereknek és a kezelési elvek is ugyanazok. Aki tinédzserkorában pattanásos volt, nem biztos, hogy felnőtt korára ki fogja nőni, ahogy arra sincs garancia, hogy akinek korábban gyönyörű, tiszta arcbőre volt, később nem lesznek pattanásai. Az mondjuk igaz, hogy a férfiak többsége kinövi a pattanásokat, mert a pubertáskor után a hormonszintjük kiegyenlítődik, míg a nők hormonszintje egész életük során ingadozik, ezért tapasztal sok nő pattanásokat a menstruációs ciklusa körül. A helytelen táplálkozás, a túlzott arctisztítás és a stressz egyaránt befolyásolják az aknék kialakulását.

Száraz a bőröd? Igyál több vizet!

Száraz bőr akkor keletkezik, amikor a bőr felszíni rétege megsérül, a bőr textúrája durva, egyenetlen és pikkelyes lesz, amely lehetővé teszi a nedvességvesztést. De jó ha tudjuk, hogy csupán a víz pótlásával nem tudjuk megtartani a bőr nedvességtartalmát. Csak abban az esetben, ha a bőr védőrétegét „megjavítjuk”. Ehhez olyan speciális hatóanyagokra van szükség, amelyek elősegítik a bőr barrier képességének helyreállítását (pl. lanolin). Természetesen a megfelelő folyadékbevitel fontos, de a száraz bőr okai ennél sokkal bonyolultabbak.