A RÓZSA EZER ÉVES TITKA

A rózsa – a virágok királynője Perzsiából származik, a Közel-Keleten a női szépség szimbóluma. Kínában már időszámításunk előtt az 1. évezredben is ismerték, Egyiptomban Kleopátra kedvenc virága és illatszere volt. A pompás rózsakertek az irodalom kedvelt témái voltak, európai hódításuk után a gazdagság jelképévé váltak. Az élő rózsafüzérek és a ruhákat díszítő motívumok garantálták azt, hogy e csodaszép növény évszázadok óta a hölgyek kedvence maradhasson, akár otthonuk dekorációjaként, vagy illatszereik összetevőjeként.

Értékes rózsaolaj

A több mint ötezer ismert rózsafaj közül a kozmetikai iparban leginkább három fajtát tartanak számon: az olajrózsaként is nevezett damaszkuszi rózsát, a százlevelű rózsát és a patikai vagy parlagi rózsát, mely egy francia változata. Az olajat a szirmokból nyerik vízgőz desztillációval, ilyenkor egy liter olaj kinyeréséhez 4-5000 kg sziromra van szükség. Bulgária adja a rózsaolaj termelésének 70%-át, utána következik Marokkó, Franciaország, Egyiptom, majd Törökország. Mára szerencsére a világ minden tájára eljutnak ezek az aranyat érő cseppek, így mi is könnyedén hozzájuthatunk.

Finom rózsavíz

Az esszenciális zsírsavakban gazdag vizet úgy állítják elő, hogy az értékes olajat elegyítik a desztillációs melléktermékként keletkező vízzel, így több mint 250 hatóanyag zárható egy üvegcsébe.

Hogyan hatnak a rózsaolajak és vizek?

Csodás nőies illata kis mennyiségben is hatásos – más illatösszetevőkkel tökéletes harmóniát alkot, mivel nem vezér illat, így a parfümöt kerek egésszé alakítja. Harmonizáló hatását a holisztikus és aromaterápiás gyógyításban a nőiesség hangsúlyozására használják.

Bőrön keresztül könnyen felszívódik, ugyanakkor minden lényeges hatóanyagot tartalmaz. Szinte minden bőrtípusra ajánlott, mivel antibakteriális, pórusösszehúzó, fertőtlenítő, vízmegkötő hatással is bír. Mindemellett stimulálja a bőr megújulási folyamatait, erősíti a sejtfalakat, csökkenti a stressz látható jeleit. Az utóbbi időben elterjedő wellness és SPA kezelésekben egyre nagyobb szerepet kap, mivel hangulatjavító hatása is közismert.

Kedvenceink:

Bielenda Rose Care termékcsalád

YELLOW ROSE – HYALURONIC Firming arckrém

YELLOW ROSE – Kétfázisú szemfestéklemosó folyadék