A forró nyári időszakban a hőség és az erős napsugárzás megviselik a bőrt, amely ebben az évszakban különleges odafigyelést és extra bőrápolás igényel. A legnagyobb gondot ilyenkor a napégés okozta bőrtünetek és a pigmentfoltok kialakulása okozza a számunkra.A hangsúlyt elsősorban UVA/UVB sugárzás okozta idő előtti bőröregedés megelőzésre, a bőr hidratálására és a megfelelő fényvédelmre helyezzük.

A napégés megelőzhető

A nappali arckrémekben ma már elengedhetetlen a minimum SPF 10-15 faktoros fényvédelemről gondoskodni.Ha nyaralni vagy strandolni készülünk akkor magasabb faktorszámmal ellátott arcápolók és napozószerek közül kell kiválasztanunk a számunkra legmegfelelőbbet.

Mire utal a faktorszám?


BIKINI_Mleczko_200_30SPF_EXPORT_RGB

A bőr rendelkezik saját védelmi rendszerrel, a napozás hatására fokozódik a melanin képződés és jó esetben egyenletesen barnul a bőr. Átlagosan egy felnőtt 20 percet tölthet el a napon leégés nélkül. A fényvédő faktor (SPF – Sun Protection Factor) megmutatja, hogy az adott faktorszámú napozó készítménnyel mennyi idővel nyútjhatjuk meg a napon tartózkodást anélkül, hogy léégnénk.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

MEGNÉZEM A PROFESSZIONÁLIS WEBÁRUHÁZBAN >>

Napozás utáni védelem A napozás nagymértékben kiszárítja a bőrt. A napozás utáni krémek hidratálják, kellemesen hűsítik és nyugtatják az igénybevett bőrt.

Organique Naturals – Pour Homme – Frissítő arclemosó gél


Pour Homme arctisztító gél

A kíméletesen tisztító arclemosó gél felfrissíti a bőrt és eltünteti a fáradtság jeleit. A borsmenta fokozza az élénkítő hatást, kellemes hűsítő érzetet biztosít.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

Figyelembe véve a férfiak borotválkozási szokásait és a férfi nemi hormonok okozta különbségeket, egyértelműen kimondhatjuk, hogy szükség van a speciális, férfiak bőréhez igazított bőrápolásra.

Hogyan építsük fel számukra a szalonkezelést?
Kérjük meg a vendéget, hogy lehetőleg a kozmetikai kezelést megelőzően borotválkozzon meg, ezzel megkönnyítve számunkra a munkát.A kezelés során törekedjünk az egyszerűségre, a kezelés időtartamát tekintve a rövidségre.A hangsúlyt helyezzük a bőr hidratálására, szükség esetén a nyugtatásra vagy a táplálásra és regenerálásra.Nyári időszakban fontos az UVA/UVB – lehetőleg fizikai – fényszűrővel ellátott ápoló krém használata.Tanítsuk meg az otthoni bőrápolás helyes lépéseit.

Írta: Weber Erika, vezető tréner és szakoktató