Mezoterápia – Divat vagy valóság?

A korunk kozmetikája óriási léptékkel fejlődik, ma már sokféle módszer közül válaszhatunk attól függően, hogy  kényeztetésre vágyunk-e vagy  szinte azonnali látványos eredményt szeretnénk, mert az bizony nem mindig fájdalommentes. Amikor a tükörben látjuk az eredményt, minden bizonnyal elfelejtjük a kezelés okozta kellemetlenségeket.

A mezoterápia minimális fájdalommal járó, rendkívül hatékony innovatív eljárás a bőrfiatalításban, míg a hagyományos kozmetikai kezelésekkel legtöbbször csak a bőrfelszínt ápoljuk.
  • A kezelés lényege, hogy a hatóanyagot egy mezoterápiás pisztoly segítségével a bőr megfelelő rétegébe juttatják.
  • A hatóanyagok akkor fejtik ki legintenzívebben a hatásukat, ha a pontosan oda kerülnek – méghozzá maximális koncentrációban -, ahová szánjuk őket. Ráadásul a tű apró hámsérüléseket is okoz, ami a szervezet önregeneráló képességét beindítja.
  • A kezelés-sorozat eredménye az újra feszes, rugalmas és fiatalos külső.
  • Ma már ez a kezelés akár ebédidőben is elvégezhető. Apró bevérzések keletkezhetnek a bőrön, ezek azonban pár nap alatt felszívódnak, jól kendőzhetőek. Azonnal visszatérhetünk a munkánkba, nem kell szabadságot kivennünk.

A mezoterápia az anti-ageing kezeléseken túl a zsírbontásra, narancsbőr -, valamint hajhullás kezelésére is alkalmas módszer. De ezeket a kezeléseket csak orvos végezheti.

A technika fejlődésével megjelentek a tűnélküli eljárások, amellyel a bőrfelszínre felvitt hatóanyagokat juttatják a bőr mélyebb rétegeibe. Az elektroporáció hatására a sejtmembránon rövid időre plusz csatornácskák nyílnak meg, így biztosítva a hatóanyagok akadály nélküli bejutását a bőrbe, lehetővé téve a sejtszintű bőrfiatalítást. A kezelés teljesen fájdalommentes. Ebben az esetben nincs hámsérülés, nincs bevérzés sem. Sokan úgy gondolják, hogy pont emiatt kevésbé hatékony, mint a tűs eljárás.

A mezoterápia hatására a bőr minősége javul, felpezsdülnek a bőrben zajló biokémiai folyamatok, az eredmény pedig önmagáért beszél.