Menyasszonyok nyara

Az esküvői sminkekkel kapcsolatban, mindig magasak az elvárásaink, ugyanis sok kritériumnak meg kell felelniük. Ez az a nap, amikor minden nő a tökéletességre törekszik, mind a ruha, a dekoráció, a csokor, mind pedig a smink tekintetében. Csontos Anna sminkest kérdeztük az idei nyár esküvői sminktrendjeiről, valamint arról, hogyan zajlik ez a fontos részlete a menyegzőnek.

Mit tartasz a legfontosabbnak egy esküvői smink kapcsán?

Az első és legfontosabb a tartósság, hogy a smink, amit készítettünk végig a ceremónia, a fotózás, a vacsora és az esti buli alatt is végig fent maradjon anélkül, hogy elmaszatolódna, vagy lekopna – maszkos hatás nélkül – ugyanis nincs mindig lehetőség arra, hogy a sminkes végig ott legyen az esküvőn. Fontos, hogy jól mutasson a smink nappali fényben, a fotózáson és este is. Én személy szerint szeretek a természetességre törekedni, figyelembe veszem a menyasszony egyéniségét, kívánságait, színekben pedig igazodom a ruhához, csokorhoz, kiegészítőkhöz és dekorációhoz.

Vannak aktuális trendek az esküvői sminkek esetében?

Minden évben vannak új szín- és stílus trendek a sminkek terén. Az esküvői make-up nagy általánosságban időtálló, azaz megtartotta a klasszikus stílusjegyeit. Erősebb egy sima nappali sminknél, ellenben visszafogottabb, mint egy alkalmi party smink. Örök nagy kedvencnek számít a füstös szem, ugyanis rengeteg módon elkészíthetjük. A füstös szónál rögtön mindenkinek a fekete szín jut eszébe, pedig füstös szemsminket bármilyen színkombinációval és árnyalattal alkothatunk. De egyre gyakrabban találkozhatunk például tematikus esküvőkkel is. A 20-as évek világa sok pár fantáziáját megragadja, aminek a sminkes megoldásai is nagyon izgalmasak.

Milyen Make-up Studio termékeket szoktál használni menyasszonyok esetében?

Az egyik kedvencem a Make-up Studio termékei közül a Natural Bride Eye Collection, amivel nagyon szép, szolíd pezsgős-korallos-barnás nude sminket lehet készíteni, míg a bevállalósabb menyasszonyoknak az sötétebb árnyalatok miatt a Smokey Eye Mystique Eye Collection-t szoktam javasolni.