Mit tegyünk a formás keblekért?

A terhesség, a szoptatás és a divatos diéták mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a mellek veszítsenek rugalmasságukból és idő előtt megereszkedjenek, ezért bőrünk ezen a területen különös figyelmet igényel. Összegyűjtöttünk néhány praktikát, amellyel elkerülheted a nem várt következményeket!

  • Az arcunkhoz hasonlóan a dekoltázs és a mell területén a bőr vékonyabb, így a megfelelő hidratálás elengedhetetlen! Használj feszesítő hatású krémet vagy olajat minden nap!
  • A szauna szintén bőrfeszesítő hatással bír, persze csak akkor, ha jéghideg fürdővel kombináljuk. Otthon hideg-meleg zuhany váltakozásával is helyettesíthetjük a rituálét. Arról, hogy a terhesség ideje alatt szabad-e szaunázni megoszlanak a vélemények, de egy biztos, aki eddig nem járt rendszeresen, ne ebben az időszakban kezdje el!
  • Edzéssel is sokat tehetsz a feszes mellekért, mindössze a mellizmaidat kell karbantartanod. Erre az úszás a legmegfelelőbb sport, de a súlyzós gyakorlatok és a fekvőtámasz is hatékony megoldás!
  • Ne feledkezz el a helyes testtartásról! Ha görnyedten ülsz, a melleket csak a bőr tartja, amely ennek következtében elveszíti rugalmasságát. A hát legyen egyenes, a vállak pedig hátrahúzva!
  • A dohányzás és a túlzásba vitt napozás szintén a káros tényezők közé sorolhatók, hiszen a nikotin és a káros UV-sugarak roncsolják a kötőszöveteket!
  • Kerüld a pár napos vagy hetes fogyókúrákat, mert hatásukra érvénybe lép a jojó effektus. A hirtelen hízás-fogyás következtében a bőr kötőszövete kitágul, maradandó változást okozva ezzel! Persze a várandósság alatt ez elkerülhetetlen, a kismamáknak tehát a bőrük ápolására kell fokozottan odafigyelniük!