Ugye te sem szeretnéd?

Persze itt nem az összeakadt lábakra gondolunk, hanem az arcbőr bíborvörös árnyalatára, ami egy pár napos sítúra után szokott jelentkezni. Talán sokaknak elcsépelt lehet a fényvédelemről szóló figyelmeztetések tömkelege, de sajnos még mindig vannak, akik könnyelműek és akarva, vagy akaratlanul, de otthon hagyják a napvédő krémet. Az elővigyázatosság pedig nagyon fontos a hófedte lankákon, ha eddig nem tudtad, most eláruljuk miért.

Dombok felett, felhők alatt

Több ezer méteres magasságokban egyrészt sokkal erősebb a napsugárzás, másrészt a havas tájról 90-95%-ban verődnek vissza az UV-sugarak, így bőrünk extrém körülményeknek van kitéve és ezt csak tetőzi az erős szél és a hideg levegő, a naptej használata tehát elengedhetetlen, ha csúszni indulunk.

A leggyakoribb hibák és tévhitek:
  • „Nem süt a nap, ezért nem kenem be magam.”- Fatális tévedés! Az UV-sugarak felhős időben is ugyanúgy „dolgoznak”, igaz, nem olyan erősen, de a sugarak 40-50%-a még így is át tud szűrődni.
  • „Nem fogok leégni, bekentem az arcom testápolóval.”- Ugyan tettél egy lépést a bőröd védelme érdekében, de a káros sugarakat nem képes kivédeni egyetlen krém sem, amely nem tartalmaz UV-szűrőt.
  • „Nem fogok leégni, mert nincs érzékeny bőröm.” – Fontos leszögezni, hogy nem csak az arra hajlamos bőrtípus tud leégni. Ilyen erős sugárzás esetén mindenki veszélyeztetve van. Igen, a férfiak is. Bár erősebb a bőrük, nekik sem árt odafigyelni a megelőzésre.
Ha te is a sport szerelmese vagy, de nem szeretnél felsülni, mindenképp vigyél magaddal napozókrémet:

CELLULAR SUN CARE NAPVÉDŐ KRÉM NÖVÉNYI ŐSSEJTEKKEL