Helyesen használod a kencéidet?

Az ördög a részletekben rejlik, az egyszer biztos! Nincs ez másképp a kozmetikumokkal sem. Gondoltad volna, hogy nem elég a napi szépségápolási rutinod termékeit megfelelően kiválasztani, de felkenésük mikéntjére is nagyon oda kell figyelned? Segítünk, elmondjuk hogyan hozhatod ki a maximumot belőlük!

Arclemosó

Már az arclemosónál nagyon kell figyelned, attól függően milyen típusút használsz. Ha habzó vagy géles tisztítót választottál, legjobb, ha nedves bőrre viszed fel, mert így oldja fel igazán a szennyeződéseket. Ha krémes változatot preferálsz, akkor pedig száraz bőrre applikáld, hogy ne hígítsd fel. Ha közvetlenül a bőrödre teszed – bármelyik változatot is válaszd- egyrészt nem pazarolsz el felesleges terméket, hiszen nem szívja el a kendő vagy a vatta, másrészt könnyebben el tudod juttatni körkörös mozdulatokkal az arc minden egyes részére. Mindkét esetben válaszd a langyos vizes lemosást, itt már használhatsz melegvizes, finom puha kozmetikai kendőt a maradéktalan eltávolításhoz.

Tonik

Mivel a tonikot elsősorban a sók, olajok és az arctisztító maradékainak eltávolításához használhatod, ezért fontos, hogy ne csak rápermetezd az arcodra, de töröld is át vele. Legjobb, ha puha, tiszta vattakoronggal teszed mindezt. Ha normál kiszerelésű a tonikod, akkor a vattát itasd át vele és ezzel menj végig az arcon, fentről lefelé, bentről kifelé irányban.

Szérum

A szérum a bőrápolás egyik legvarázslatosabb eszköze, kicsi fiola, rengeteg koncentrált hatóanyaggal. Kevés is elég belőle, hatása viszont monumentálisan látványos. Hogy még jobb eredményeket érj el vele, fontos, hogy nedves bőrre vidd fel, egyrészt így több nedvességet visz be magával, másrészt hamarabb szívódik fel.

Hidratáló krém

A hidratáló krémet mindenki csak állig kenegeti, holott a nyak és a dekoltázs is igazán megérdemelne belőle egy csipetnyit, ezek azok a részek ugyanis, ahol a kor első jelei nagyon-nagyon hamar megmutatkoznak. Fontos, hogy az arc középső részén oszlasd el finom simító mozdulatokkal, így biztosan nem kensz a hajad tövébe extra mennyiséget, amivel nem csak a haj zsírosodását segítenéd elő, de elzárnád a pórusokat is ezen az érzékeny területen.

Szemkörnyéki krém

A szem az egyik legérzékenyebb testrészünk, könnyen irritálható, a bőr itt vékonyka és faggyúmirigyeket sem tartalmaz, így kiszáradásra hajlamos. Megérdemli a megfelelő ápolást, ami finom mozdulatokat és precíz adagolást jelent. A krémet vidd fel a gyűrűs ujjad begyére (ez a leggyengébb ujjad, így biztos nem nyomsz majd vele erősen, majd kívülről befelé, azaz a szemzug felé haladj körkörös mozdulatokkal pötyögtetve. Ne húzd és ne nyomd ezt a területet, így elkerülheted a későbbi ráncokat. Ne fuss túl közel a szempillák tövéhez sem, mert a szálakra felkerülő anyag egyenesen a szemedben landolhat és irritációt okozhat, még egy hipoallergén termék sem.

A kencék helyes használata után nézz szét kencéink közül is ITT!