ÉLET A NAPOZÁS UTÁN

Sokat írtunk már a fényvédelemről és még biztosan fogunk is, hiszen nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos a bőr öregedésének és sérüléseinek megelőzése! Az általánosságban jól ápolt és hidratált bőr könnyebben veszi az akadályokat nyáron, az UVA és UVB szűrőkkel ellátott napozó krémek, olajok pedig fokozatos barnulást biztosítanak. Itt azonban nem ér véget a napozáshoz kapcsolódó bőrápolási teendők sora, mivel – még ha nem is égett le a bőr – akkor is szükséges a nyugtató kencék használata! Számos olyan hatóanyag létezik, mellyel a megviselt, fáradt, napon kiszáradt bőrt újra táplálhatjuk, ilyenek az allantoin, a laminária alga, a panthenol, a levendula, a kamilla, az aloe vera és a körömvirág is. Ha napozás után könnyű, hűsítő testápolóval kényeztetjük magunkat, a napozáskor megszerzett kellemes színünk is tovább megmarad. Persze nem csak ezzel küzdhetünk a kérges, ráncos, hámló bőr ellen, hanem az alábbi trükkökkel is.

Tippek napozás utáni testápolási rituáléhoz:

  • Napozás után kímélő, nem szárító fürdőszereket használjunk!
  • Lehetőleg langyos vízben fürödjünk, így nem csak magunkat, de a teljes bőrfelületet is lehűtjük!
  • A zuhanyzás utáni, még nedves bőrünket kenjük be a gondosan megválasztott ápolószerrel, így több vizet juttathatunk be bőrünkbe!
  • Közvetlenül napozás után ne dörzsöljük magunkat szemcsés bőrradírral, így megelőzhetjük az irritációt!
  • Viseljünk puha, jól szellőző, nem dörzsölő anyagokat, így óvva a nap intenzív hatásainak kitett sérülékeny bőrt!
  • Tartsuk szárazon hintőporral és dezodorral az izzadékony részeket, így a kissé kipirosodott bőrt nem „csípi ki” a verejték!
  • Ha úgy érzed, egy átlagos nyugtató testápoló nem elegendő a napozás során érzékenyebbé vált bőröd megnyugatásához, fordulj mindenképpen gyógyszerészhez vagy bőrgyógyászhoz, lehet, hogy speciális, patikai készítményre van szükséged a további károsodás megelőzéséhez.

Kedvenceink:

Amit mindig vigyél magaddal, ha strandolni mész: