Bőrünk hidratáltságára minden évszakban ügyelnünk kell! Míg nyáron a nap káros hatásaitól kell védeni, ami leégést és hámlást eredményez, addig télen a kinti száraz, hideg levegő és a benti meleg nagy hőmérséklet különbség okozta terhelés szárítja ki bőrünket. Fontos, hogy bőrünk állapotának megfelelő készítményeket használjunk! Amennyiben már megtörtént a baj és bőrünk durva és száraz tapintású, akkor koncentráltabb hatóanyagú készítménnyel orvosolhatjuk a problémát!

A Bielenda Body Serumok olyan szérum-krém testápolók, melyek intenzíven ápolják bőrünket, gondosan válogatott hatóanyagaik segítségével. Állagukat tekintve, bársonyos testápolókról beszélünk, de nem túlságosan sűrű, így gyorsan felszívódnak és szérum tartalmuknak köszönhetően gyors és intenzív hatásúak.

Szükség van-e különbséget tenni a férfi és a női bőrápolásban?

A válasz egyértelmű igen, amelyre a magyarázat a következő:

A férfiak arcán a hámréteg gyakran megvastagszik, amelynek az oka a mindennapos borotválkozásban keresendő. A férfiak arcszőrzete sokkal erősebb, ezért gyakori borotválkozást igényel. A borotválkozás egyértelműen mechanikai stressz, mi több, sokk a bőrnek. Természetes védekezési válaszreakció a bőr részéről, hogy megvastagszik a felhám. Ezért merészebben választhatjuk meg az arcradírt, amely tartalmazhat mechanikai szemcsét is. Az őszi és a téli időszakban alternatíva lehet a mikrodermabráziós eljárás is – amennyiben nincs kontraindikáció -, amely még intenzívebben távolítja el az elhalt hámsejteket, megkönnyítve a krémek, pakolások hatóanyagainak a felszívódását a bőrbe.

A borotválkozás további hátránya, hogy eltávolítja a bőr védőrétegét, emiatt fokozódik a természetes vízvesztés, így a bőr vízhiányossá válhat. Borotválkozás után a bőr sokkal érzékenyebb, gyakran kipattogzik. Olykor érintése kellemetlen, fájdalmas. Főleg akkor fordul elő, ha nem elég éles a borotvapenge. A férfiak borotválkozás után gyakran használnak alkoholtartalmú arcszeszeket, amelyek tovább rontanak a helyzeten, hiszen ezek a készítmények – bár fertőtlenítő, összehúzó hatásúak -, alaposan kiszárítják a bőrt. Érdemes felhívnunk a férfi vendégeink figyelmét arra, hogy az arcszesz helyett használjanak inkább arcvizet vagy balzsamot.

Creamy Body Serum – Hidratáló hatású testápoló szérum-krém, mézzel és kecsketejjel


hirdatalo-hatasu-testapolo-szerum-krem-mezzel-es-kecsketejjel_1500x15001hirdatalo-hatasu-testapolo-szerum-krem-mezzel-es-kecsketejjel_1500x15001

A mézes kecsketejes Body Serum illata édes, állagát tekintve krémes, de nem túl sűrű, így gyorsan beszívódik a bőrbe. A mézkivonat tartalma elősegíti a bőr regenerálódását, míg a kecsketej hidratáló hatásának köszönhetően, bársonyosan sima lesz bőrünk, mivel pótolja a felső bőrréteg ásványi anyag hiányát és újraépíti a hámréteget. Ennek a hatóanyag formulának köszönhetően minden bőrtípusra felvihető, különösképpen hidratálásra szoruló száraz bőrre van jótékony hatással.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

Creamy Body Serum – Regeneráló hatású testápoló szérum-krém olívával és joghurttal

Az olívás, joghurtos Body Serum illata, azonnal magával ragad! Gyermekkoromból maradt meg bennem ez az illat, de sajnos nem tudtam rájönni, hogy pontosan mire emlékeztet, pedig rendszeresen használom ezt a krém-szérumot. Nem hasonlít egyetlen egy olívás tusfürdő vagy krém illatához sem, ez teszi különlegessé. Az olíva olajnak köztudott, hogy hidratáló és revitalizáló hatása van, míg a joghurt proteinekben lipidek, vitaminok és ásványi anyagok vannak, melyek hidratálják a bőrt, újjáélesztik azt, javítják a rugalmasságát, puhítják és simítják a felső bőrréteget.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>


regeneralo-hatasu-testapolo-szerum-krem-zold-olivaval-es-joghurttal_1500x15001regeneralo-hatasu-testapolo-szerum-krem-zold-olivaval-es-joghurttal_1500x15001

Creamy Body Serum – Tápláló hatású testápoló szérum-krém zabbal és lenmaggal


taplalo-hatasu-testapolo-szerum-krem-zabbal-es-lenmaggal_1500x15001taplalo-hatasu-testapolo-szerum-krem-zabbal-es-lenmaggal_1500x15001

A zabos lenmagos Body Serum len kivonatot tartalmaz, melynek védő és puhító hatása van, mivel értékes linolsavat, ezen kívül selymes zabliszt van benne, melyben hidratáló hatású proteinek vannak. Illata a reggeli zabkásáéra emlékeztet, de mégsem erőteljes.  Minden bőrtípusra ajánlott, még azoknak is, akik nem kedvelik az erőteljes illatú készítményeket!

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

Figyelembe véve a férfiak borotválkozási szokásait és a férfi nemi hormonok okozta különbségeket, egyértelműen kimondhatjuk, hogy szükség van a speciális, férfiak bőréhez igazított bőrápolásra.

Hogyan építsük fel számukra a szalonkezelést?
Kérjük meg a vendéget, hogy lehetőleg a kozmetikai kezelést megelőzően borotválkozzon meg, ezzel megkönnyítve számunkra a munkát.A kezelés során törekedjünk az egyszerűségre, a kezelés időtartamát tekintve a rövidségre.A hangsúlyt helyezzük a bőr hidratálására, szükség esetén a nyugtatásra vagy a táplálásra és regenerálásra.Nyári időszakban fontos az UVA/UVB – lehetőleg fizikai – fényszűrővel ellátott ápoló krém használata.Tanítsuk meg az otthoni bőrápolás helyes lépéseit.

Írta: Weber Erika, vezető tréner és szakoktató