Betegen ne menj kozmetikushoz!

Itt a tél, ebben az évszakban bizony sokan szenvedünk különböző vírusok, baktériumok okozta, esetleg egyéb akut betegségekben. Náthás vagy? Fáj a torkod? Ilyenkor a legjobb, amit tehetsz, ha orvoshoz mész és otthon kúrálod ki magad! Ha kozmetikushoz készültél, egyeztess másik időpontot!

Betegen ne menj kozmetikushoz!

Akarva akaratlanul megfertőzöd a kozmetikust, bosszúságot okozol neki azzal, hogy le kell mondania a vendégeit és ez bevételkiesést von maga után. Másrészt betegen rossz az ember közérzete, kiporosodott és hámlik az orr, az érintés is fájdalmat okozhat. Adott esetben a krémekre és a pakolásokra is intenzívebben fog reagálni a bőröd. Egy sima hidratáló krém is csípheti az arcod.

A kozmetikai kezelésbe beépített masszázs is ellenjavallt bizonyos betegségek esetén. Ennek oka a következőkben keresendő:

A masszázs, a test felületére gyakorolt mechanikus inger, amelyre a szervezet szinte azonnal reagál. Az ember testét érő manuális és mechanikai behatások részben közvetlenül, részben közvetve befolyásolják a sejtek működését, elsősorban lokálisan, de a távolabbi szervekben is.  A masszázs elsődleges célja, hogy serkentse a vérkeringést és az oxigén áramlását, ellazítsa az izmokat.

Tájékoztasd a kozmetikusod és ne végeztess masszázst heveny gyulladás, illetve lázas betegség idején! Légy körültekintő nyirokkeringési, keringési problémák esetén, illetve a menstruáció első két napján!

A vapozon használata sem javasolt lázas, fertőző betegség vagy herpesz esetén, hiszen a gőzzel tovább visszük a kórokozókat.

Bár kellemetlen lemondani a tervezett kezelés időpontját, mégis azt javaslom, hogy semmiképp ne menj kozmetikushoz addig, amíg a szervezeted nem regenerálódik, teljesen meg nem gyógyulsz!

Légy körültekintő, gondolj a saját illetve a környezetedben élők egészségére!