A jól megválasztott sminkalap nemcsak tökéletesíti az alapozó színt és elfedi az apróbb bőrhibákat, színegyenetlenségeket, de védi is a bőrünket. Válasszunk hidratáló összetevőket és fényvédőket tartalmazó primereket, így nem csak bőrünk szépségéről, de védelméről is gondoskodhatunk.

Szükség van-e különbséget tenni a férfi és a női bőrápolásban?

A válasz egyértelmű igen, amelyre a magyarázat a következő:

A férfiak arcán a hámréteg gyakran megvastagszik, amelynek az oka a mindennapos borotválkozásban keresendő. A férfiak arcszőrzete sokkal erősebb, ezért gyakori borotválkozást igényel. A borotválkozás egyértelműen mechanikai stressz, mi több, sokk a bőrnek. Természetes védekezési válaszreakció a bőr részéről, hogy megvastagszik a felhám. Ezért merészebben választhatjuk meg az arcradírt, amely tartalmazhat mechanikai szemcsét is. Az őszi és a téli időszakban alternatíva lehet a mikrodermabráziós eljárás is – amennyiben nincs kontraindikáció -, amely még intenzívebben távolítja el az elhalt hámsejteket, megkönnyítve a krémek, pakolások hatóanyagainak a felszívódását a bőrbe.

A borotválkozás további hátránya, hogy eltávolítja a bőr védőrétegét, emiatt fokozódik a természetes vízvesztés, így a bőr vízhiányossá válhat. Borotválkozás után a bőr sokkal érzékenyebb, gyakran kipattogzik. Olykor érintése kellemetlen, fájdalmas. Főleg akkor fordul elő, ha nem elég éles a borotvapenge. A férfiak borotválkozás után gyakran használnak alkoholtartalmú arcszeszeket, amelyek tovább rontanak a helyzeten, hiszen ezek a készítmények – bár fertőtlenítő, összehúzó hatásúak -, alaposan kiszárítják a bőrt. Érdemes felhívnunk a férfi vendégeink figyelmét arra, hogy az arcszesz helyett használjanak inkább arcvizet vagy balzsamot.

Make-up Studio – Pre base


4.oldal_Makeup_Pre base

segíti a korrektor és az alapozó egyenletes tapadását, kiegyenlíti az apróbb bőrhibákat, egyenletes matt hatást és sima bőrfelszínt biztosít.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

Make-Up Studio – Face Prep Illuminating Primer SPF 30


4.oldal_Makeup_Face prep

ragyogást kölcsönöz arcodnak, a 30-as védőfaktor és a B-vitamin védelmezi arcbőröd a káros napsugaraktól. Egyenletes alapozást biztosít.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

+ TIPPEK

Használj a szem és szájfestés esetén is megfelelő bázistermékeket!

Make-up Studio – Eye primer

Használd szemhéjpúder alá a tartós sminkért!

Make-up Studio – Lip primer

Vidd fel a rúzs alá, hogy még tartósabb legyen!

Make-up Studio – Mascara base

Védd a pilláidat szempilla bázissal!

Hogyan építsük fel számukra a szalonkezelést?
Kérjük meg a vendéget, hogy lehetőleg a kozmetikai kezelést megelőzően borotválkozzon meg, ezzel megkönnyítve számunkra a munkát.A kezelés során törekedjünk az egyszerűségre, a kezelés időtartamát tekintve a rövidségre.A hangsúlyt helyezzük a bőr hidratálására, szükség esetén a nyugtatásra vagy a táplálásra és regenerálásra.Nyári időszakban fontos az UVA/UVB – lehetőleg fizikai – fényszűrővel ellátott ápoló krém használata.Tanítsuk meg az otthoni bőrápolás helyes lépéseit.

Írta: Weber Erika, vezető tréner és szakoktató