Bársonyos bőr télen is

Bőrünk ápolása minden évszakban fontos, de egyáltalán nem mindegy, mivel és hogyan végezzük. Nyáron inkább könnyebb állagú, vizes alapú testápolókat használunk, amelyek könnyen felszívódnak, ősszel a bőr regenerálódására koncentrálunk, míg télen a védelem a legfontosabb. Ha te is szeretnél olyan pihe-puha bőrt, akárcsak a babáké, mindenképp fogadd meg tanácsainkat:

  • Hetente egyszer radírozzuk le jó alaposan egész testünket, megszabadítva bőrünket az elhalt hámsejtektől.
  • Ha lakásunkban nagyon száraz a levegő, használjunk nyugodtan párologtatót.
  • Fogyasszunk sok folyadékot (lehetőleg szénsavas ásványvíz), belülről is hidratálva ezzel bőrünket.
  • Az étrendünk alakításával is sokat tehetünk szépségünkért, az A-vitamin (máj, tojássárgája) a B-vitamin (dió, lenmag) és az E-vitamin (olajos magvak, teljes kiörlésű gabona), fontos szerepet játszanak a bőr egészségének megőrzésében.
  • A hideg napokon nincs is jobb, mint egy forró kád vízben ellazulni. Fürdősó helyett ilyenkor kiváló alternatíva a fürdőolaj. Az olaj megakadályozza a bőr további kiszáradását.
  • A megfelelő testápoló termékek használata elengedhetetlen ebben az időszakban, ha nem szeretnénk hámló, viszkető, pikkelyes bőrt.

Milyen a megfelelő testápoló? Ügyeljünk arra, hogy minél több tápláló összetevőt, növényi olajat, vitaminokat tartalmazó készítményt válasszunk. Most megmutatjuk a mi kedvenceinket, amelyek gondoskodnak bőröd védelméről és biztosan megvédik majd a hidegtől.

Értékes regeneráló olíva olajat, és a lipidekben, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag joghurt fehérjék hidratáló és megújító hatását: