5 érv amellett, hogy mindig a korosztályodnak megfelelő krémet válaszd!

A jól megválasztott kozmetikumokkal már te is biztosan tudod, hogy csodákat tehetsz, de vigyázz, a rosszakkal akár tragédiát is okozhatsz! A legjobb, ha kozmetikus segítségét kéred a választásban, ő ismeri a bőröd állapotát, az esetleges problémáit és a korod igényeit is. Korábban írtunk a korosztályos bőrápolásról, arról, hogy hány évesen milyen bőrápolási rutinnal érdemes élned. Most azonban arra szeretnénk felhívni a figyelmed, milyen veszélyeknek teszed ki a bőröd, ha sokkal idősebbeknek vagy sokkal fiatalabbaknak való kencéket teszel fel!

Íme érveink:

  1. Ahogy a te ízlésed, alvás- és folyadékigényed konstans változást mutat az életkorod előrehaladtával, úgy a bőröd is állandó átalakuláson megy keresztül mindezekre reagálva, miért ne ápolnád az adott korszaknak megfelelően?
  2. Ha fiatalabb korodban elegendő volt egy vizes állagú gél-krémet használni, nem biztos, hogy pl. 30 felett nincs szükséged értékes olajokra, ha csak megszokásból vennél egy mattító nappali krémet, gondold át újra!
  3. Meg akarod őrizni üde bőrödet? Nagyon óvod az öregedéstől? Huszon- és harmincévesen még semmi szükséged nehéz, nagyon tartalmas krémekre, csak felesleges komedókat képeznének…az őssejtes kencéket is tartogasd későbbre!
  4. Ha nem a korosztályodnak megfelelő terméket választod, olyan koncentrált hatóanyagokhoz szoktathatod a bőrödet, melyeket később nem győzöl majd felülmúlni, erre semmi szükség!
  5. Bár az árpaletta nagyon vegyes, az általában igaz, hogy az egyre tartalmasabb krémek- melyek egyre jobban kellenek az évek múlásával- egyre drágábbak is. Remélhetőleg te is szépen lassan lépkedsz majd tovább a ranglétrán, így egyre jobb krémeket vehetsz majd meg, de ne siess előre!

Figyelmedbe ajánljuk a Bielenda Camellia Oil termékcsaládját, amely lefedi a bőr különböző igényeit életünk különböző szakaiban, egészen a 40-es évektől a 70-en túlig!