AZ AA GOLDEN CERAMIDES ÁTFOGÓ, SZONOFORÉZIS ELJÁRÁS ÁLTAL INSPIRÁLT KOMPLEX BŐRÁPOLÓ PROGRAM

A ceramidok a bőr felső hámrétegének a fontos összetevői, a szaruréteg mintegy 40-50%-át alkotják

A bazális réteg sejtjeit egy speciális, viaszhoz hasonló kötőanyag tartja össze, amelyek ceramidokat tartalmaznak. A koleszterinnel és egyéb zsírsavakkal együtt a ceramidok egy víztaszító réteget alkotnak, megerősítve ezáltal a bőr barrier védőfunkcióját és megakadályozva a természetes vízvesztését (TWL) és megvédik a bőrt a káros külső tényezőktől. Az idő előrehaladtával a hámsejtek elveszítik az eredeti formájukat, deformálódnak, az összekötő anyag állaga romlik, az egyes sejtek közötti távolság megnövekszik, a ceramidok egyre nehezebben tudják ellátni a feladatukat, a bőr barrier funkciója meggyengül. Ennek következményeként nem tudja ellátni az alapvető bőrvédő funkcióját, a bőr vízháztartása felborul, szárazabb lesz, megjelennek a bőr kiszáradására utaló ráncok, a bőr veszít a rugalmasságából és megereszkedik, színe fakó lesz, és hiperreaktívvá válhat.

Organique Naturals – Pour Homme – Borotválkozás utáni balzsam és arckrém férfiaknak


golden2

Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, hogy a professzionális kozmetikai kezelések és az otthoni ápolás során bőrrokon hatóanyagokat juttatva a bőrbe újra strukturáljuk a bőrfelszínt, megerősítjük a hidrolipid réteget. A sérült barrier regenerálása elsősorban ceramidokkal érhető el. Ha a ceramidokat kívülről juttatjuk a bőrbe, szinte azonnal láthatóvá válik az eredmény, megnövekszik a bőr vízmegtartó képessége, sokkal hidratáltabb és simább lesz, valamint helyreáll a bőr rugalmassága.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

A férfiak bőrének a rostszerkezete is eltér a hölgyekétől, kötőszövetük több kollagén rostot tartalmaz, ezért bőrük feszesebb, később jelennek meg a ráncok.  A férfi nemi hormonoknak köszönhetően fokozottabb a faggyútermelés és a faggyú összetétele is különböző, bőrük rendszeres és alapos tisztítást igényel.

Organique Naturals – Pour Homme – Frissítő arclemosó gél


Pour Homme arctisztító gél

A kíméletesen tisztító arclemosó gél felfrissíti a bőrt és eltünteti a fáradtság jeleit. A borsmenta fokozza az élénkítő hatást, kellemes hűsítő érzetet biztosít.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

Figyelembe véve a férfiak borotválkozási szokásait és a férfi nemi hormonok okozta különbségeket, egyértelműen kimondhatjuk, hogy szükség van a speciális, férfiak bőréhez igazított bőrápolásra.

Hogyan építsük fel számukra a szalonkezelést?
Kérjük meg a vendéget, hogy lehetőleg a kozmetikai kezelést megelőzően borotválkozzon meg, ezzel megkönnyítve számunkra a munkát.A kezelés során törekedjünk az egyszerűségre, a kezelés időtartamát tekintve a rövidségre.A hangsúlyt helyezzük a bőr hidratálására, szükség esetén a nyugtatásra vagy a táplálásra és regenerálásra.Nyári időszakban fontos az UVA/UVB – lehetőleg fizikai – fényszűrővel ellátott ápoló krém használata.Tanítsuk meg az otthoni bőrápolás helyes lépéseit.

Írta: Weber Erika, vezető tréner és szakoktató