VÍZHIÁNYOS BŐR

VÍZHIÁNYOS BŐR

Vízhiányos bőr esetében a bőr víztartalma eltér az optimálistól. Kétféle típusát különböztetjük meg, beszélhetünk felszíni-, illetve mélyrétegi vízhiányról.

Felszíni vízhiányos bőr

Általában zsírhiányos (alipikus) bőrtípus esetében alakul ki. Miért? Zsírhiányos bőrnél kevesebb zsíranyag képződik a bőrben, amely a szaruképződés zavarához vezet. A szaruréteg nem megfelelő kialakulása a vízmegkötő faktoroknak sem kedvez, ennek következtében a keratin nem képes megfelelően hidratálódni.

Miről ismered fel?

Fénytelen, fakó színű, pórusai zártak, kissé érdes tapintású, pattanások ritkán jelennek meg rajta, általában az orr hajlataiban. Színe üde, azonban a hűvös, szeles időre könnyen kipirosodással reagál.

Ápolása

A fő cél, hogy minél több nedvességet juttassunk a bőrbe, pótolva ezzel a fennálló vízhiányt. Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, fogyasszunk sok lédús zöldséget, gyümölcsöt és mellőzzük a túlzottan sós és cukros ételeket. Kerüljük a glicerint vagy mézet tartalmazó kozmetikumokat, mert ezek erős vízelvonó hatással bírnak.

Az arclemosó gélt érdemes arctejre cserélni és válasszunk hámképző, gyulladáscsökkentő hatású tonikot. A megfelelő hidratálókrém nagyon fontos védő szerepe miatt, különösen hűvös, szeles időben.

Mélyrétegi vízhiányos bőr

Mélyrétegi vízhiányos bőrről akkor beszélhetünk, ha a bőr felszíni vízhiányán túl, a mélyebb rétegeiben, az irhában és a bőraljában is vízhiány alakul ki. A mélyrétegi vízhiány szinte mindig együtt jár a felszíni vízhiánnyal.

Miről ismered fel?

Színtelen, áttetsző bőr, pórusaiban sötét színű komedókkal. Felszíne érdes, rugalmatlan, hamarabb megjelennek rajta a ráncok.

Ápolása

A hidratáló arctejnek és toniknak szinte kötelező darabnak kell lennie a fürdőszobapolcunkon. A magas víztartalmú, hidratáló krémeknek is állandó helyet kell biztosítanunk, arra azonban ügyeljünk, hogy ne tömítsük el a pórusokat. Hetente néhány alkalommal iktassunk be pakolásokat, maszkokat. Ajánlott a magas C- és E-vitamin tartalmú készítmények, valamint a fényvédő krém használata.

Ajánlott kozmetikumok

View Details

yellow rose lait demaquillant arctisztító tej

View Details

yellow rose hyaluronic arctej

View Details

yellow rose hyaluronic arctonik

View Details

yellow rose hyaluronic beauty elixír

View Details

yellow rose hyaluronic firming arckrém

View Details

bielenda skin clinic professional aktív hidratáló fályokmaszk

View Details

bielenda skin clinic professional aktív hidratáló arctonik

View Details

bielenda skin clinic professional aktív hidratáló szérum

View Details

bielenda skin clinic professional aktív hidratáló arckrém

View Details

bielenda skin clinic professional argan face oil + hyaluronsav

View Details

organique pumpkin line ultra hidratáló arckrém sütőtökkel