Melyik kihez passzol?

Fordítottad már meg a krémes tégelyedet, hogy megnézd milyen összetevőkből áll? Reméljük igen, már csak azért is, hogy sok egyéb hasznos információ mellett azt is megtudd, milyen alapba helyezte a gyártó a hatóanyagokat. Nem mindegy, hogy vízben vagy olajban keverték el a kencében található vitaminokat, ránctalanító, feszesítő és egyéb finomságokat.

Vízbázisú krémek

A könnyű gél-krémek és vizes alapú kencék nagy előnye, hogy rengeteg hidratáló összetevőt tartalmaznak, feltöltik vízzel a bőrt, így a száraz és zsíros bőrre is alkalmasak, de nem mindegy mikor melyikre tesszük. A zsíros bőrnek nincs szüksége lipidekre, vízre viszont nagyon is gyakran, így ne féljünk vizes krémet kenni rá. A száraz bőr nyáron sokszor tűrhetőbb, hiszen ilyenkor a hő hatására beindul a faggyútermelés. Ettől függetlenül vitaminokra, vízre és más értékes anyagokra szüksége lehet, így mindenképpen használjunk rá valamit, jó megoldás lehet egy könnyű gél-krém.

Olajos krémek

Leginkább a természetes, organikus krémekre jellemző, hogy natúr olajakba foglalják a hatóanyagokat és ezek képezik a kence alapját. Száraz és zsíros bőrre is kiválóak, de nem mindegy melyik olajat tartalmazza a termék. A teafa olaja például nagyon erős antibakteriális hatással bír, pattanásos, könnyen elfertőződő bőrre is tehető, kissé szárít. A mandula olaja kiválóan táplálja a száraz, fáradt, összeesett bőrt, de kissé serkentheti a zsíros bőr fénylését, komedóképzését.

Tehát nem mindegy, hogy víz vagy olaj, zsírosabb vagy szárazabb bőr, nézz jól utána. Nálunk mindenre találsz megoldást, nézz körül kedvenc webáruházunkban és kérdezz minket a facebookon vagy emailben.