A SZARVASGOMBA

A szarvasgomba a legdrágább gombafajta, és szerepel a világ legelőkelőbb ételei között is. Szívesen fogyasztjuk csekély kalóriatartalma miatt; 100 grammban mindössze 39 kalória található. Gazdag B-, D-, és K- vitaminban, bár kevesebb mennyiségben ez a tápérték elenyésző. Leginkább finom íze miatt kedveljük. Gímgombaként ismert, de a trufola, vagy trifola megnevezést is gyakran használják rá. Több fajtája van, legismertebb a homoki-, téli-, nyári-, és a fehér szarvasgomba.

„Fehér gyémánt”

A szarvasgombák egyik legnemesebb fajtája a fehér szarvasgomba. Szabálytalan gumóformájú, kb. 5-10 cm átmérőjű, gömbölyű, repedezett felületű gomba. Kezdetben fehér, később sárgás színe lesz. Nyári időszakban terem, egészen novemberig. Nem csak gasztronómiai különlegesség, de a szépségiparban is előszeretettel használják jótékony hatásai miatt.

Bőrön kifejtett hatásai:

  • Olyan értékes hatóanyag, amely védi a bőrt a külső hatásoktól!
  • Visszaadja a bőr nedvességtartalmát, védi a sejtek élettartamát!
  • Stimuláló hatást fejt ki!
  • Tonizál, életteli bőrszínt eredményez!
  • Aminosavakban gazdag, így lassítja a ráncok kialakulását és sokáig feszesen tartja a bőrt!