Ultrahangos kezelések

A kozmetikában a leggyakrabban használt elektrokozmetikai eljárás vitathatatlanul az ultrahang.

Hogyan is működik valójában?

A kezelőfejben lévő kvarckristályt az elektromos áram rezgésbe hozza. Ahhoz, hogy ezek a rezgések a bőrbe juthassanak, vezető közegre, azaz kontakt gélre van szükség. Az ultrahang a sejteket is megrezegteti, melynek hatására a szövetek felmelegednek.  Ezáltal javul a vérkeringés, nő a sejtek oxigénellátottsága, fokozódik az anyagcsere.

Szinte bármely kezelésbe jól beilleszthető, elsősorban a hatóanyagoknak a bőr mélyebb rétegeibe való bejutását segíti. Szétrezegteti a szaruréteget, növeli a sejtmembrán áteresztő képességét, ennek köszönhetően a hatóanyag közvetlenül a sejtek belsejébe jutva célzottan fejti ki a jótékony hatását. Az ultrahang hatására a bőr feszesebb, rugalmasabb lesz, kitűnő sejtmegújító hatása van.

A kezelés teljesen fájdalommentes. Az ultrahangos kezelés hatását fokozhatjuk mikromasszázzsal, amely szintén a hatóanyagok hatékonyabb felszívódását segíti elő. Ellentétben az iontoforézissel, amely csak vízben oldódó hatóanyagokat képes bejuttatni a bőrbe, míg az ultrahang a zsírban oldódó hatóanyagokat is. Így kiválóan alkalmas a zsírbontó, alakformáló testkezelésekhez is.

A kezelés ellenjavallt terhesség és szoptatás, pacemaker, gyulladás, daganatos betegség, fogászati implantátum esetén. Az ultrahangot ne használjuk közvetlenül a szemkörnyéken, halántékon és a dekoltázson sem!