Teák és hatásaik a bőrre és a szervezetre

A zöld teának számos jótékony tulajdonsága ismert, leghíresebb talán méregtelenítő és anyagcsere serkentő hatása. Kiváló élénkítőszer, amit nyugodtan fogyaszthatunk, mivel koffeintartalma kevesebb, mint a fekete teáé. Lassan szívódik fel, javítja a vérkeringést, és elősegíti a sejtek megújulását.

A zöld tea nem csak italként fogyasztva fejti ki hatását. Kozmetikumokban is megtalálható, legnagyobb örömünkre, ugyanis remek antioxidáns, véd a sejtkárosodástól, illetve az UV sugárzástól.  Pattanásos bőrre kifejlesztett készítmények gyakori összetevője, összehúzza a pórusokat és megszűnteti a bőr zsírosságát.

Zöld teás kedvenceink:

      

A fekete tea rengeteg csersavat tartalmaz, amely nyugtatóan hat a szervezetre. A zöld teával egyetemben a fekete tea is jelentős antioxidáns forrás, vagyis rendelkezik szabadgyök megkötő tulajdonsággal.

Kutatások bizonyítják, hogy a fekete tea kivonata tökéletesen véd az UV-sugárzás ellen, ezért gyakran keverik napozókrémekbe.

Anti-ageing arckrém a fekete tea erejével:

YELLOW ROSE_ANTI-AGEING ARCKRÉM

A fehér teát még zsenge állapotában szüretelik le, ezért kevesebb kezelést igényel, mint zöld, vagy fekete társai. Igazi ritkaságnak számít. Kivonata allantoint, B2-, és C-vitamint tartalmaz. Sejtvédő, megóvja a bőrt a napsugárzás káros hatásaitól, elősegíti a regenerálódást, erősíti az érfalakat. Ezenkívül fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatóanyag.

Kínai fehér tea kivonatos arctej: