Stafétabot rovatunkban egy-egy neves hazai szakember osztja meg velünk véleményét, tapasztalatait – stafétaváltóban, azaz a megkérdezett fél, miután válaszol a neki feltett kérdésekre, szintén feltesz kérdéseket egy kollégájának, és így tovább…

Aki kérdez: SIMON ÉVA, holisztikus kozmetikus, lélekterapeutaAki válaszol: WEBER ERIKA, kozmetikus, szakoktató

A KÉRDÉS:A lézeres kozmetikai arckezelések sorána bőrtípusnak megfelelő hatóanyagokhogyan növelik a kezelés hatását?

Kezdjük azzal, hogy mely bőrproblémákkal találkozunk leggyakrabban a kozmetikában?

Az egyik legnagyobb kihívás számunkra, hogy felvegyük a harcot a bőröregedéssel.A bőröregedés a bőr minden rétegében zajló folyamat. A bőr elveszíti kezdeti ragyogását, színe fakóvá, tónustalanná válik, az arckontúr megereszkedik, mimikai ráncok, mélyebb barázdák alakulnak ki. Ráadásul a bőr elveszíti nedvességtartalmának jelentős részét, szárazzá, érdes tapintásúvá válik.

Gyakran érkeznek a vendégeinknek érzékeny, rosaceás bőrrel hozzánk.A tünetek legenyhébb formájában az arcbőr érzékennyé, szárazzá, kipirosodásra hajlamossá, a környezeti hatásokra könnyen irritálttá válik. Következő stádiumban sűrű, apró értágulatok jelennek meg, amitől az arc kipirul, még súlyosabb esetben gyulladásszerű pattanások jelennek meg az arcon.

A harmadik leggyakoribb bőrprobléma, amellyel találkozunk a munkánk során, a felnőttkori akne, amely szintén komoly esztétikai problémát jelenthet a páciensünknek.

Személyre szabott megoldások


Weber Erika

A különböző bőrproblémák kezelésében megoldást jelenthetnek az innovatív, célzott fotodinamikus terápiák, amelyet a vendég bőrproblémájához igazítunk, így személyre szabott kezelési tervet állíthatunk fel.

Ma már elérhető a kozmetikusok számára is egy olyan innovatív, fotodinamikus orvosi minősítésű LLLT Dióda lézerkészülék, amelyet célzottan a bőr széleskörű esztétikai esztétikai problémáinak a kezelésére fejlesztettek ki. A készülék ötvözi az alacsony frekvenciájú lézert és a LED terápiát az alacsony intenzitású mágneses mezővel. Ez egyedülálló abban a tekintetben, hogy a mágneses mezőt eddig kizárólag a gyógyászatban alkalmazták.

(a képen Weber Erika)

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

Lézer, LED és mágneses mezőA lézerkészülék teljesítményétől függően megkülönböztetünk invazív és non-invazív lézert. A lézerek úgy fejtik ki a hatásukat, hogy a fényüket a természetes fényelnyelő receptorok, kromofór szövetrészek nyelik el. A kromofórokra jellemző, hogy milyen hullámhosszúságú fényt képesek elnyelni. Ez határozza meg, hogy az adott hullámhosszúságú lézerfény milyen típusú esztétikai probléma kezelésére alkalmas. A bőr és a szövetek természetes kromofórjai a hemoglobin, amely az erek piros színét adja, a melanin, amely a hám és a szőr színét biztosítja és a víz, amely minden testszövetben jellemzően nagy mennyiségben van jelen. Az infravörös tartományba tartozó hullámhosszúságú fény elsősorban a vízben, míg az emberi szem számára látható tartományba tartozó, és az UV-spektrumok elsődlegesen a hemoglobinban és a melaninban fejtik ki a hatásukat.

Az alacsony energiájú lézerkészülékek…


Simon Éva

…nem indukálnak termikus hatást, nem roncsolják a szöveteket. Feladatuk, hogy beindítsák a biokémiai folyamatokat a sejtekben, biostimuláló hatást fejtsenek ki. A természetes kromofórok a jótékony hatású fény maximum 70%-át képes elnyelni, tehát jelentős a fényveszteség.

A LED fényterápia foto-biostimulálja a sejtszinten zajló folyamatokat. A LED-fény bejut a sejtmembránba és a mitokondriumokba (azaz a sejtek energiaközpontjaiba), és energetizálja a sejteket. Serkenti a kollagén és az elasztikusrostok szintézisét, javul a nyirok- és vérkeringés. Nyugtató hatású, csökkenti a bőrpírt és az irritációkat. Javítja a bőr kondícióját, normalizál, szűkíti a pórusokat. A lézersugarakhoz hasonlóan, a mágneses mezőnek a leghatékonyabb a biostimuláló hatása. Mélyen behatol a szövetekbe, és minden szinten – sejtmagban, sejtekben, szövetekben – fokozza a biológiai a folyamatokat, növeli az aktív komponensek felszívódását és hatékonyságát a kezelt bőrfelületen. Ezáltal javul a bőr vér- és oxigénellátottsága.

(a képen: Simon Éva)

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

Szinergiára épülő, aktív hatóanyagok

Az innovatív, célzott fotodinamikus eljárásokhoz olyan aktív hatóanyagokra épülő készítményeket fejlesztettek ki, amelyek szinergikus hatásban vannak a készülékkel.

A kromofór csoportokkal együtt bevitt szinergikus és célzott hatóanyagok mélyebb szinten, hosszantartóan tudják kifejteni a hatásukat. Együttes használatuk terápiás hatást garantál, ugyanis ennek köszönhetően nincs hatóanyag- és energiaveszteség.

Kinek adod tovább a stafétabotot? Kitől, mit kérdeznél?

Weber Erika, kozmetikus, szakoktatótól kérdezem:

A lézeres kozmetikai arckezelések során a bőrtípusnak megfelelő hatóanyagok hogyan növelik a kezelés hatását?Forrás: https://www.beauty-forum.hu/

Hogyan építsük fel számukra a szalonkezelést?
Kérjük meg a vendéget, hogy lehetőleg a kozmetikai kezelést megelőzően borotválkozzon meg, ezzel megkönnyítve számunkra a munkát.A kezelés során törekedjünk az egyszerűségre, a kezelés időtartamát tekintve a rövidségre.A hangsúlyt helyezzük a bőr hidratálására, szükség esetén a nyugtatásra vagy a táplálásra és regenerálásra.Nyári időszakban fontos az UVA/UVB – lehetőleg fizikai – fényszűrővel ellátott ápoló krém használata.Tanítsuk meg az otthoni bőrápolás helyes lépéseit.

Írta: Weber Erika, vezető tréner és szakoktató