A szépség belülről fakad

A tanulás következtében gyűlik benned a feszültség, amit ha nem vezetsz le sporttal, az éjszakád is rossz lesz, így azt tanácsoljuk, végezz aktív testmozgást minden nap, és ha teheted, esténként vegyél forró fürdőt, hogy igazán édes álmaid legyenek.

A megfelelő étrend vizsgaidőszak idején rendkívül fontos, hiszen ép testben ép lélek, belső egyensúlyunk pedig szépségünkre is kihat. Lássuk, mit érdemes fogyasztani ilyenkor nagyobb mennyiségben:

  • Folsav: Bizonyított tény, hogy a folsavtól jobban működik a memória és gyorsabb lesz az információfeldolgozás. Megtalálható többek közt a teljes kiőrlésű gabonafélékben, a szójában, zöldborsóban, brokkoliban, vagy a lencsében.
  • Csokoládé: A jó öreg csokiszabály szerint, ilyenkor bármilyen mennyiségben szabad a fogyasztása. J Ne aggódj a kilók miatt, ugyanis aktív tanulás mellett rengeteg kalóriát éget el szervezetünk.
  • Magnézium: Hiánya következtében fáradékonyság, idegi kimerültség lép fel. Fogyassz sok ásványvizet, banánt, diót, spenótot! Ha szükséges, tabletta formájában is be tudod vinni.

Egy maszk mindig csodákra képes

Stresszes, feszült helyzetekben, -a vizsgaidőszak is ilyen- nagyobb eséllyel alakulnak ki pattanások, aminek kezelése igen sok időt vesz igénybe, ezért próbáljunk inkább a megelőzésre törekedni. Egy frissítő, tisztító, faggyútermelést szabályozó pakolással sokat tehetünk bőrünk egészségének megőrzéséért és elkerülhetjük a nem kívánatos piros gubókat.

ZÖLD AGYAG_50

Állítsd helyre rakoncátlan tincseidet

A stresszes napok nemcsak bőrünket viselik meg, hanem féltett tincseinket is. Ne lepődj meg, ha azt tapasztalod, hogy hajad szárazabb, durvább tapintású lesz és könnyebben töredezik. Használj regeneráló hajpakolást! Vidd fel a hajadra, húzz a fejedre egy zuhanysapkát, majd csavard be törölközővel, így a hatóanyagoknak lesz idejük beszívódni, ami pedig a tanulást illeti, ez idő alatt pont végzel egy tétellel.