Súlyos szépségápolási hibák és következményeik

A professzionális kozmetikai kezelések eredményét sokáig meg tudjuk őrizni, ha a kezeléssel szinergikus hatásban lévő, bőrtípusunknak megfelelő lakossági krémet használjuk a mindennapok során. Az otthoni bőrápolásban azonban gyakran súlyos hibákat követünk el, amelyek nem maradnak következmények nélkül.

Leggyakoribb hibák
  • Tusfürdővel, szappannal mossuk le az arcunkat. Ennek következményeként az arcbőr kiszárad, a dehidratált bőr pedig idő előtt ráncosodik.
  • Nem távolítjuk el megfelelően a sminkünket. Ennek következményeként a pórusokat eltömíti a smink maradványa és a bőrlégzés gátolttá válik. Könnyen kialakulnak a bőrön tisztátalanságok, mitesszerek és pattanások.
  • Nem végzünk rendszeresen bőrradírozást, így az elhalt szarusejtek okozzák a bőr fakó, élettelen színét, valamint a felhám megvastagszik és gátjává válik a kozmetikumainkban lévő hatóanyagok felszívódásának.
  • Nem a bőrtípusnak megfelelő kozmetikumokat használjuk. Ennek következményeként megváltoztatjuk a bőrtípusunkat. Kiszárítjuk vagy ellenkező esetben zsírossá, tág pórusúvá varázsoljuk. Ez a folyamat utólag visszafordíthatatlan.

[su_box title=”Helyes letisztítás” box_color=”#f698ab” title_color=”#ffffff”]Smink eltávolítása sminklemosó folyadékkal, majd mossuk le az arc bőrét a bőrtípusnak megfelelő arcletisztító készítménnyel, utána tonizáljunk! Végezzünk bőrradírozást hetente 1-2 alkalommal, hogy megszabaduljunk az elhalt hámsejtektől, végül használjunk bőrtípusunknak megfelelő hidratáló krémet![/su_box]

Ha betartod a helyes arctisztítás lépéseit és kialakítasz magadnak egy minden napos bőrápolási rutint, a bőröd meg fogja hálálni!

Nézz szét a Kedvenc Krémem Webáruházban, ahol minden bőrtípus és korosztály számára megtalálod a megfelelő krémet!