Sminktippek karácsonyra

Az ünnep színei klasszikus színek, nem is kell mondanunk, hogy a piros, a zöld, a fehér, az arany és az ezüst ural ilyenkor mindent, ami a lakásdekorációt, a fára akasztott díszeket vagy az ajándékcsomagokat illeti. Nem feltétlenül kell, hogy ez uralja a sminkedet is, főleg ha nem vagy az erős színek híve, de megmutatjuk kinek melyik áll jól ezekből a színekből.

Méregzöld:

Vörös hajú, kékes-szürkés szemű lányoknak igazán élénk és fejedelmi tekintetet kölcsönöz egy füstös méregzöld szem, enyhe arany árnyalattal. Egy ilyen szemhez már csak átlátszó szájfény dukál, nem érdemes mindkettőt hangsúlyozni.

Piros:

A piros ajkak az elmúlt 100 évben nem mentek ki a divatból, sőt most éppen reneszánszukat élik, szóval, aki még nem szerzett be piros rúzst, annak üzenjük, karácsonyig tegye meg! A piros ajkak párja a makulátlan bőr, esetleg egy finom tusvonal vagy éppen csak egy drámaian fekete szempillaspirál. A piros árnyalataival nem árt vigyázni, ha tanácstalan vagy, kérj segítséget sminkestől vagy kozmetikustól, hiszen a hideg és a meleg változatokkal csodásan csábos és mókásan elszúrt hatást is könnyű elérni.

Arany és ezüst:

Nem csak a csillagszóróhoz hasonló szikrázó változatra kell ilyenkor asszociálni, hiszen a drapp finom arany fénybe hajló változata az egyik legszebb ünnepi smink. Bánj óvatosan az arannyal, tedd inkább szemre vagy körömre, szájon nagyon keveseknek áll jól, akkor is csak visszafogott formában. Szinte bármilyen szemfestéknek kölcsönözhetsz némi meleg árnyalatot, ha aranyat keversz hozzá vagy azzal vonod be. Az ezüstre ugyanez érvényes: a kevesebb néha több, ugyanakkor vedd figyelembe, hogy hideg árnyalatával fémessé teszi más színek csillogását.

Fehér:

A fehér szemhéjpor sminkes neszesszered egyik kedvenc darabja lehet. Nem csak a szemzugba helyezve nyitja látványosan a tekintetet, de a szemöldök alatt közvetlenül (persze csak leheletvékony rétegben) fiatalabbnak mutatja a szemet, a sötét színeket világosítja, könnyű vele eldolgozni a kisebb hibákat is. A gyöngyház árnyalatokkal vigyázz, ne tedd őket olyan helyre, ahol ráncosabb vagy, mert kiemelheti a barázdákat!

Ha a piros rúzst és a mellé elengedhetetlen makulátlan bőrt választod szavazz a ráncfeltöltő alapozóra: