„BOTOX-SZERŰ” HATÁS – HARC A RÁNCOK ELLEN

Az idő múlásával bőrünk veszít a tónusából, petyhüdtté és lazává válik, a bőrfelszíni ráncok elmélyülnek, de ebbe egyáltalán nem kell belenyugodnunk.

MI OKOZZA A RÁNCOK KIALAKULÁSÁT?

A ráncok kialakulásának egyik legfőbb oka, hogy a sejtaktivitás és a sejtregeneráció csökken. Az anyagcsere lelassul, a bőr veszít a nedvességtartalmából, feszessége és rugalmassága fokozatosan csökken, a bőr ellenálló képessége gyengül.

A RÁNCOKAT – KIALAKULÁSUK OKÁT FIGYELEMBE VÉVE – HÁROM CSOPORTRA OSZTJUK:

• Arc szerkezetéből adódó ráncok (orr-ajak barázda)• Mimikai izmok által begyűrt mimikai ráncok (szemkörnyéki, homlokráncok)• Elasztikus rostok szálszakadás mentén kialakult ráncok (szájkörüli ráncok)Esztétikai kezelésükre számos célzott kozmetikai és kozmetológiai megoldás létezik.

BOTOX, AVAGY VAN MÁS ALTERNATÍVA?


yellow rose_skin relaxant termékek

A botox-injekciót kizárólag orvos adhatja be, közvetlenül a mimikai izmokba juttatva a hatóanyagot. Emellett az orvos-esztétikai eljárás mellett szólnak érvek és ellenérvek, de az tény, hogy a botulinum toxin semmiképp sem veszélytelen a páciensre nézve.Kozmetikus szakemberként mindenképpen egy lényegesen kíméletesebb megoldásban gondolkodnék, amelynek nincsenek káros mellékhatásai. A kozmetikai kezelések során elsősorban az argirelin, illetve a Syn-Ake innovatív hatóanyagokat tartalmazó készítmények alkalmazását javaslom.

Az argireline 6 aminosavból álló fehérjelánc (acetil-hexapeptide, glutaminsavat, metionint, arginint tartalmaz), a Syn-Ake egy biomimetikus tripeptid. Hatásmechanizmusukat tekintve meggátolják az idegvégződéseken az acetilkolin felszabadulását, ami az izomsejt-összehúzódás kémiai szignálja. Azargireline és a Syn-Ake destabilizálja a SNARE (SNAp REceptor) komplexum működését, megakadályozza az ingerület átvitelt, az izmok elernyednek, melynek azonnali hatására az arc kisimul, a ráncok mélysége finomodik.

Az argireline további pozitív hatása: a bőrben hajszálérszűkületet előidéző noradrenalin felszabadulást is mérsékli, ezáltal javítja a bőr hajszáleres keringését.

A rendszeres kezelés hosszú távú hatása, hogy a mimikai izmok összehúzódásának az intenzitása és gyakorisága jelentős mértékben csökken, így megakadályozva az újabb mimikai ráncok kialakulását.

MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>

MEGNÉZEM A PROFESSZINÁLIS WEBÁRUHÁZBAN >>