A Yellow Rose rózsás világa

A rózsák, amellett, hogy nagyon szép kerti virágok, számos érdekes és előnyös tulajdonsággal is rendelkeznek. A rózsa kivonatok, esszenciális olajak és párlatok tele vannak hasznos vegyületekkel, ennek köszönhetően számos felhasználási területük ismert, a tradícionális orvostudománytól kezdve, az ételeken keresztül a kozmetikai termékekig.

Elmondhatjuk tehát, hogy az említett vegyületek antioxidáns, gyulladáscsökkentő, tápláló és nyugtató hatásúak.

A zsírsavak a bőr számára nélkülözhetetlen tápanyagok, amelyek csak meghatározott rózsafajtákban találhatók meg és az alfa-linolénsav tartalom dominál az összes faj esetében.

A rózsa rendkívül gazdag forrása a fenoloknak, szénhidrátoknak és az aszkorbinsavnak (C-vitamin), ezen kívül fehérjék, aminosavak és nyomelemek is megtalálhatók benne. Továbbá majdnem minden rózsa esszenciában található fenitilalkohol. Ez a vegyület egy illatosító hatóanyag, de ugyanakkor természetes tartósítószer is. (A Yellow Rose kétfázisú szemfesték lemosó folyadékban, a Yellow Rose Cellular szemkörnyéki krémben és pakolásban is megtalálható).

KÉTFÁZISÚ SZEMFESTÉK LEMOSÓ FOLYADÉK       CELLULAR EYE CONTOUR SZEMKÖRNYÉKI KRÉM  CELLULAR EYE CONTOUR GÉLPAKOLÁS

A bőrápoló kozmetikumokat gyártó vállalatok is előszeretettel használják fel a rózsák különböző fajtáit termékeikhez. Az alábbiakban felsoroljuk a legismertebbeket, egy rövid leírás kíséretében:

Damaszkuszi rózsa

Hűsítő, nyugtató, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású. Az antioxidáns hatás a flavonoid-glikozidoknak tulajdonítható, amely megtalálható a virág kivonatában.

Figyelemre méltó az is, hogy ennél a három vegyületnél szinergikus hatás lép fel, vagyis együtt jelentősen magasabb antioxidáns hatással rendelkeznek, mint egyenként. Továbbá a damaszkuszi rózsa az egyik legmagasabb antioxidáns fenolt tartalmazó virág az összes rózsafaj közül, ráadásul a levél kivonatok több szabad gyök fogó aktivitást mutattak, mint a szintetikus antioxidánsok.

Damaszkuszi rózsát tartalmaz a Yellow Rose arctisztító virág kivonatokkal és a Hyaluronic Face Firming kezelés termékei; Hyaluronic arctonik, arctej, arcradír, Beauty Elixír és Firming arckrém is.

CELLULAR SEJTREVITALIZÁLÓ ARCTISZTÍTÓ TEJ    hyaluronic face firming kezelés termékei

HYALURONIC - ARCTISZTÍTÓ TEJ   HYALURONIC - BEAUTY ELIXIR SZÉRUM         HYALURONIC - FIRMING ARCKRÉM

Vadrózsa

A növényből és leveleiből nyert kivonat bizonyítottan antioxidáns, összehúzó és általános bőrkondicionáló hatású. A vadrózsa kivonata jelentős karotinoid forrás; béta-karotint, likopint, béta-cryptoxanthint, rubixanthint, zeaxanthint és luteint tartalmaz. Végül, de nem utolsó sorban, nem szabad megfeledkeznünk a gyulladáscsökkentő hatásáról sem. A Yellow Rose Golden Line arc gél pakolás, a Golden Line alga peel-off maszk és a Golden Line Firming szérum is tartalmaz vadrózsa kivonatot.

GOLDEN LINE FIRMING SZÉRUM

Százlevelű rózsa

A százlevelű rózsa kivonata jól ismert antimikrobiális, bőrvédő (kiváló antioxidáns), kondicionáló és tonizáló hatásáról. Levelének kivonata nyugtatja és csillapítja a bőrt. Megtalálható a Yellow Rose kétfázisú szemfesték lemosó folyadékban, a Yellow Rose Cellular szemkörnyéki krémben és pakolásban.

Parlagi rózsa

A másik, igen gyakran használt rózsafajta a parlagi rózsa. Tulajdonságai nagymértékben megegyeznek a vadrózsa és a százlevelű rózsa tulajdonságaival. A Yellow Rose Professional kozmetikumoknál parlagi rózsát használunk a Hyaluronic alga peel-off maszkhoz.

A rózsa esszenciát tartalmazó aromaterápiás illóolajok használhatók alakformálásra és relaxációhoz is. A rózsa illóolaját gyakran összekeverik más olajokkal használat előtt, mivel a higított rózsaolaj nem okoz bőrirritációt.