Népszerű olajok a kozmetikában 3. – Búzacsíra olaj

A búza az egyik legismertebb és legrégebben termesztett gabonanövénye az emberiségnek. A csírák a szemtermés alsó és hátsó részén helyezkednek el, amikből egy speciális eljárással állítják elő a búzacsíra olajat, ami így megőrzi értékes hatóanyagait. Drága és értékes olajnak számít, ugyanis 1 liter olajhoz fél tonna búza feldolgozása szükséges.

Bőrrokon olaj, ami azt jelenti, hogy összetétele közel azonos a saját bőrünk faggyú szerkezetével, így mértékletesen használva könnyen felszívódik a bőrbe, nem hagy zsíros érzetet maga után. Gyakran alkalmazzák kozmetikai krémekben, masszázskészítményekben és testápolókban. Kiváló bőrpuhító, tápláló olaj. Hatóanyagai: glicerinészterek, fitoszterin, lecitin, ösztrogén hatású növényi hormonok, A-, D-, E- és F-vitaminok.

Az olajban található jelentős mennyiségű E-vitamin a bőrt rugalmassá és simává teszi, segíti a regenerálódási folyamatokat, valamint természetes tartósító hatásának köszönhetően meggátolja az olaj avasodását. Emellett erőteljesen tápláló, védő, ránctalanító hatású. Száraz és irritált, érzékeny bőrre megfelelő választás lehet értékes hatóanyagai végett.

Kedvenc termékünk búzacsíra olajjal

 


YELLOW ROSE CAROTENE KRÉMPAKOLÁS NORMÁL ÉS SZÁRAZ BŐRRE
YELLOW ROSE CAROTINE KRÉMPAKOLÁS NORMÁL ÉS SZÁRAZ BŐRRE
Gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban, melyek nélkülözhetetlenek a fibroblasztok elasztin és kollagén szintéziséhez és a szabad gyökök káros hatásainak kivédéséhez. A természetes tisztító, frissítő hatású bentonit és kaolin javítják a bőr állapotát. Az antioxidáns hatású A- vitamin, és az E-vitaminban és értékes esszenciális savakban gazdag búzacsíra olaj táplálja, frissíti, fiatalítja a száraz, vagy érett és sérült bőrt. A szója-lecitin hidratálja és javítja a bőr szerkezetét.
MEGNÉZEM A WEBÁRUHÁZBAN >>